Simionescu: Daca galatenii nu vor dezvoltare intercomunitara, o facem fara ei!

P1070342

Autoritatile brailene nu par dispuse sa mai astepte acordul alesilor galateni, pentru a demara proiecte de interes zonal prevazute ca obiective ale Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara  Galati- Braila – Tulcea “Dunarea de Jos”. La circa un an de la refuzul consilierilor galateni de a aproba afilierea judetului lor la Asociatia amintita, oficialii brailenii se gandesc sa inceapa treaba fara vecinii de peste Siret.

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, a declarat astazi ca autoritatile brailene si cele tulcene, care au aprobat de mult actul constitutiv al asociatiei intercomunitare, nu-i vor mai astepta pe vecinii de peste Siret si vor demara proiecte care sa fie de interes comun, doar pentru cele doua judete amintite. Edilul-sef considera ca daca galatenii vor vedea ca cele doua judete reusesc sa realizeze proiecte de interes pentru comunitatile lor, se vor da pe brazda si vor aproba si ei actul constitutiv: “Opinia noastra, a brailenilor, a fost ca daca aceasta asociatie exista, daca avem un nume retinut pentru ea, ea poate sa functioneze si banuiesc ca atunci cand se va vedea ca functioneaza si vom avea o activitate, si Galatiul va fi interesat de subiectul asta. Titulatura poate sa ramana Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara  Galati- Braila- Tulcea <<Dunarea de Jos>> si sa functioneze doar cu cele doua judete, Braila si Tulcea, mai ales ca si Macinul si-a dat acordul pentru a participa la aceasta asociatie.

Oricum, asocierea pe care am facut-o nu se baza pe dimensiunea fiecarui judet; dimensiunea comunitatilor era un argument atunci cand ne duceam undeva pentru aprobari sau avize, dar am facut-o pentru patru obiective: pentru pod, pentru drumul Galati-Braila- Buzau, pentru Delta Dunarii si pentru drumul expres Galati-Braila. Deci am mers pe niste proiecte care interesau cele trei judete si care erau deja aprobate pe diverse acte normative”.