Simionescu: Daca unii cred ca numai ei detin adevarul absolut, iar autoritatea locala isi arata si ea muschii, nu se rezolva nimic

P1080345

Consilierul personal al primarului municipiului, Aurel Simionescu, a declarat astazi ca nu s-a mai intamplat niciodata la nivelul judetului Braila, indiferent ce primari au fost, sa nu existe discutii pe perioada intregii veri intre edilul sef si inspectorul scolar general, pe tema pregatirii scolilor in vederea inceperii noului an scolar. Simionescu – fost primar in 2 mandate – a explicat astazi ca in orice domeniu, nu doar in invatamant, lipsa de comunicare intre sefii din domeniul respectiv si autoritatile locale creeaza probleme, fiindca aceasta are ca efect rezolvarea intarziata a  unor  probleme de interes comunitar.

Consilierul primarului a comentat in acest fel faptul ca pana acum, desi ne aflam in luna septembrie, nu a existat nicio discutie fata in fata intre primarul Marian Dragomir si seful ISJ, Catalin Canciu, pe tema scolilor. Asta, in conditiile in care o invitatie anterioara a edilului-sef, pentru o discutie pe tema relatiei Primarie-directori de scoli din municipiu, a fost refuzata si de inspectorul scolar general Catalin Canciu, dar si de adjunctul sau, Dan Gheorghita.

“In formatul asta, in care credem ca noi si numai noi detinem adevarul absolut intr-o parte si autoritatea locala isi arata si ea muschii, ca face numai ce vrea ea, nu se intampla nimic… In fiecare an, noi am avut discutii legate de o serie de unitati scolare care, pe costul standard pe elev, nu isi asigura cheltuiala materiala si atunci, de fiecare data, urmand un traseu legal, am mai pus niste bani. Si acum am avut discutii, au venit niste directori, o sa mai fie niste rectificari de buget”, a spus Aurel Simionescu.