Simionescu: Daca vom avea o sesizare oficiala legata de Paun, vom analiza situatia lui

2

Primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu, declara ca nu a dat in analiza juristilor situatia legala a consilierului municipal Dan Paun pentru ca nu a primit nicio sesizare oficiala pe aceasta tema. Desi consilierul Simona Draghincescu a tras un semnal de alarma in legatura cu situatia incerta a lui Paun in uma cu circa o luna, pana acum, Simionescu nu a fost curios sa afle opinia specialistilor, pentru a se lamuri daca mandatul lui Paun este sau nu valid si pentru a pune capat acestor speculatii, intr-un fel sau altul.

“Daca vom avea o sesizare prin care se spune ca i se retrage sprijinul politic domnului Paun si domnului Cretu, atunci in sedinta de Consiliu se va analiza, iar dumnealor au posibilitatea sa conteste aceasta retragere a sprijinului politic. Situatia dumnealor  este una mai diferita, pentru ca, pe de o parte, partidul pe listele caruia au fost alesi nu mai exista, pe de alta parte, dumnealor au fost singuri – trei persoane – pe lista de candidati respectiva, deci daca nu mai sunt dansii, nu mai are cine sa intre in CLM, de pe lista electorala a partidului respectiv”.

Amintim ca Simona Draghincescu sustine ca Dan Paun si-a pierdut mandatul de consilier, din punct de vedere legal, cand a intrat in PLR si ca votul acestuia in CLM nu mai este valid, iar ca atare, o parte dintre hotararile de Consiliu aprobate cu votul sau sunt lovite de nulitate.