Simionescu: Danielescu si-a dat demisia pentru la videoconferinta s-a vorbit despre un astfel de gest

3

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, si-a programat pentru maine o intalnire cu inspectorul scolar general Iulian Danielescu, pentru a afla exact ce are acesta de gand, legat de functia pe care inca o detine. Simionescu a fost deranjat de faptul ca a aflat din presa despre demisia de ieri a lui Danielescu si are de gand sa aiba o prima consultare cu el, pentru a se lamuri atat in ceea ce priveste situatia acestuia, cat si asupra masurilor ce trebuie luate in continuare la Inspectoratul Scolar, unde doi inspectori si inspectorul scolar general adjunct si-au dat demisia, iar inspectorul scolar general are demisia depusa la minister, insa nu i-a fost acceptata.

“Am discutat ieri cu dumnealui si l-am intrebat de ce trebuie sa aflu de la presa ca si-a dat demisia si a zis ca este la minister cu demisia de onoare, pentru ca la videoconferinta pe care au avut-o dumnealor s-a vorbit despre un astfel de gest si dumnealui este gata sa-l faca. S-a dus la minister si acolo, dupa ce a luat o mustrare buna, a fost trimis la treaba. Acesta este formatul de discutie de aseara, de la ora 17,30-18. Astazi i-am spus ca nu am foarte mult timp pentru o discutie, dar i-am zis ca maine sa ne vedem si sa si vedem care este urmarea, ca oricum, chiar daca functioneaza demisia dumnealui, ea functioneaza dupa 30 de zile, deci el trebuie sa-si continue activitatea si sa vedem care sunt propunerile pentru persoane, sa discutam si cu doamna prefect, pentru ca ISJ este o institutie deconcentrata, fiindca nu putem sa ramanem cu Inspectoratul la modul acesta, in care este practic decapitat, adica nu exista nimeni, ca si decizie. Dumnealui inteleg ca ramane ca si decizie, cel putin deocamdata”.

Simionescu a admis ca personal, a inteles din discutia cu Danielescu faptul ca acesta renunta la demisie: “<<Trimisul la treaba>> este intr-o formula in care sa faca ordine, sa rezolve problemele care sunt; evident ca daca lucrurile astea nu se vor intampla – si foarte repede -, atunci functioneaza demisia. El ia in calcul posibilitatea de a renunta la demisie, urmare a mesajului de la nivelul ministrului, dar mesajul este cu << te duci si faci treaba, pui ordine acolo; nu esti in stare, ai plecat!>>. Dar indiferent ca revine sau nu revine, el are obligatia de a ramane in post si in perioada asta avem obligatia de a discuta cine sunt persoanele care vor fi pe functii, cu titlu interimar pe functiile respective, pentru ca este vorba de un concurs care se da”, ne-a declarat Simionescu.