Simionescu: Danut Mihai a plecat la PNL ca sa prinda un loc mai bun pe lista la parlamentare, in 2016

P1070366

Primvicepresedintele PSD Braila, Aurel Simionescu, considera ca fostul sau coleg de alianta, Danut Mihai (fost PC) a trecut la PNL din motive de calcul politic, in vederea alegerilor parlamentare din 2016. Simionescu a declarat astazi ca Mihai incearca sa-si asigure o pozitie cat mai sus pe lista electorala anul viitor si a luat in calcul faptul ca pe listele PSD-UNPR-PC nu avea sanse sa fie prima optiune: “Din punct de vedere al persoanei Mihai Danut, e o miscare care ii asigura o pozitie mult mai favorabila decat cea pe care o avea la PC. Daca discutam despre traseul respectiv, lung si intortocheat, nu stiu care este avantajul partidului, al PNL. O sa vedem la vot care vor fi rezultatele. Eu stiti ca am fost si voi ramane adeptul votului uninominal. Probabil ca nu va fi asa in 2016 si de-asta este toata discutia, va fi un vot pe lista si atunci cand esti primul pe lista, poti sa stai acasa, sa dormi linistit, dar daca esti primul intr-un colegiu uninominal, nu poti sa stai acasa, trebuie sa te bati. Deci miza unei astfel de miscari este pozitia pe lista la parlamentare”.

Intrebat daca se teme ca Mihai va fi un adversar virulent acum, daca a intrat oficial in randurile opozitiei, avand in vedere ca si cand era in alianta cu PSD era extrem de critic, Simionescu ne-a spus: “Nu domnul Mihai Danut va fi un adversar, PNL va fi un adversar, cel putin asa cum suntem in momentul de fata, pentru ca vom fi 2 jucatori pe scena politica mare, PSD-UNPR alianta, cum va fi ea, si PNL, in formatul in care este.

Cu critica nu-i o problema, cu munca e mai complicat la noi… Stiti cum este, cel mai bun lucru care se intampla la anumite persoane este sa-i invete pe altii cum sa faca. Cand trebuie sa faca persoana respectiva, e o treaba complicata…”.