Primarul Simionescu, despre Canciu: N-are cum sa fie insolent, ca tot la mine vine!

PRIMAR 3

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, a avut in aceasta saptamana o prima intalnire cu noul inspector scolar general al judetului, Catalin Canciu. Discutia a avut loc dupa schimbul de replici destul de rece, de zilele trecute, din cadrul Colegiul Prefectural, cand edilul-sef i-a reprosat acestuia ca inca nu a luat legatura cu Municipalitatea, pentru a discuta despre stadiul pregatirii scolilor pentru inceputul de an scolar, iar Canciu i-a raspuns ca are alte prioritati la momentul acela – respectiv sesiunea de toamna a Bacalaureatului – si ca o sa vina dupa ce le va rezolva pe acestea. Raspunsul lui Canciu fost cu atat mai ciudat, cu cat seful ISJ are nevoie de o relatie buna cu administratia, de unde primeste fonduri pentru repararea si dotarea unitatilor de invatamant.

Intrebat astazi daca seful Inspectoratului Scolar i s-a parut insolent la momentul respectiv, primarul Simionescu a comentat: “Nu are cum sa fie asa, ca tot aici vine… Probabil ca modul in care a raspuns este determinat si de faptul ca atunci cand esti in functie de o saptamana si vii la o astfel de intalnire… Daca ma intrebati pe mine, cu titlul personal, sa fiu in locul lui, n-as fi prezentat eu raportul  acela al activitatii in invatamantul brailean, fiind de o saptamana inspector scolar general, pentru ca n-ai cum sa stii, chiar daca esti din sistem, nu ai cum sa stii tot ce s-a intamplat in invatamant, daca esti sef doar de o saptamana.

Imi si spunea, cand a venit la mine: <<Pai stiti, eu am fost acolo, am urcat o treapta-doua si se vede cu totul altfel activitatea cand esti inspector, si cand esti inspector scolar general>>. Lucrurile sunt de gestionat, mai ales cand vii in functie in momentul in care mai sunt doua saptamani pana la inceperea scolii si trebuie sa ai niste lucruri clare…”.

Chestionat daca totusi,  i s-a parut nepotrivit tonul pe care i-a dat replica inspectorul scolar general Catalin Canciu la sedinta Colegiului Prefectural, Aurel Simionescu a spus: “Ei, a luat-o dupa aia, nu-i problema!”.

Chestionat daca prin “a luat-o dupa aia” vrea sa spuna ca seful ISJ a schimbat tonul, in intalnirea directa pe care au avut-o la inceputul acestei saptamani, edilul-sef a spus: “Evident, ca nu avea ce face!”.