Simionescu, despre Draghincescu: Sper sa inchida in mod favorabil chestiunea cu dosarul penal

P1070348

Edilul-sef al Brailei, Aurel Simionescu (PSD), este convins ca ofensiva juridica pe care a pornit-o recent consilierul municipal Simona Draghincescu (PNL) impotriva Primariei are la baza supararea acesteia, legata de dosarul penal in care este cercetata pentru presupuse nereguli la Administratia Pietelor. Simionescu a declarat astazi ca in opinia sa, Draghincescu s-a suparat ca Primaria a furnizat anchetatorilor informatiile si documentele cerute, legate de problemele de la Administratia Pietelor si de aceea, ca represalii, face acum planagere penala si da in judecata Municipalitatea, pentru chestiuni care in niciun caz nu sunt atata de grave, ca sa necesite o astfel de decizie: “Este si o problema personala si eu inteleg si subiectul asta, dar sper sa-l inchida in mod favorabil. Sunt convins ca nu a luat dumneaei chioscurile acelea acasa si nici terenul nu l-a luat acasa; dar era vorba de o procedura pe care trebuia sa o asezam intr-un fel oarecare si eu sper ca lucrurile sa se lamureasca”.

Simionescu a explicat ca era obligat sa dea anchetatorilor informatiile care i-au fost cerute printr-o adresa oficiala si ca atare, nu intelege de ce s-a suparat Draghincescu: “N-am ce face, cum sa nu dau acele informatii? Vine o hartie in care se spune << va rugam sa ne transmiteti cu celeritate – ca aceasta este formula – documentele respective>> si trebuie sa le dau. Domnul viceprimar gestioneaza Piata si documentele, asa ca le-a transmis…”.

Edilul-sef a mai spus ca nu este de datoria si de competenta sa sa stabileasca daca niste acuzatii sunt sau nu intemeiate si ca atare, nu putea sa faca el o analiza pe tema neregulilor de la Piata, pentru a stabili daca este cazul sa dea documentele sau nu, asa cum ar fi vrut Draghincescu: “Stati putin, eu nu am calitatea asta, sa stabilesc eu daca este vinovata sau nu; eu doar am cerut sa se transmita documentele care au rezultat. Asta este toata povestea”.