Simionescu, despre episodul cu asfaltarea pe ploaie: Nu se asfalta si nu ploua!

23

“Nu s-a asfaltat pe ploaie, zilele trecute! Unu, ca nu se asfalta, desi se turna asfalt si doi, ca nu ploua – si daca spuneti altfel, inseamna ca aveti dvs o tema sa faceti asta!”. Este, in rezumat, comentariul halucinant al primarului Brailei, Aurel Simionescu, pe care l-am intrebat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, daca i se pare ca firma Tancrad lucreaza cum trebuie pe soseaua Buzaului, asfaltand pe ploaie, asa cum s-a intamplat zilele trecute. Simionescu, extrem de iritat, ne-a declarat ca  in primul rand, acele lucrari nu erau o asfaltare propriu-zisa, desi se turna asfalt, ci era mai mult o plombare: “Nu asfaltau. Stiu discutia, dar ei nu au asfaltat cu ceea ce inseamna asfalt. Acolo unde au <<ras>> soseaua, in anumite zone, se dovedeste ca fundatia este diferita si in unele locuri au ajuns la piatra, iar in unele locuri a ramas o suprafata din asta, obisnuita. Si atunci pe anumite zone, acolo unde au canalizari, au scurgerile respective, ei au completat cu strat de asfalt – dar nu in sensul de a face patura de asfalt -, ca sa protejeze si sa nu ajunga la piatra, pentru ca timp de doua saptamani, cat a plouat si masinile au trecut pe acolo, au facut si mai mare groapa respectiva si riscau sa se duca si mai jos Deci au facut un gen de plombe, pentru ca trebuia sa protejeze zona respectiva, ca sa nu intre apa acolo, sa nu se surpe”.

Informat ca era ditamai covorul de plomba, lat cat o banda de circulatie edilul-sef ne-a contrazis:”Nu era niciun covor. Nu e adevarat. Bun, ca era lung de peste 10 metri… covor de-ala e la mine in casa, nu pe asfalt!”.

Fiindca n-am ajuns la un acord cu privire la existenta sau nu a covorului asfaltic si la lungimea acestuia, l-am intrebat totusi pe Simionescu daca i se pare in regula sa se “plombeze” pe timpul ploii. Si desi ziaristii au filmat la fata locului, iar imaginile sunt cat se poate de elocvente, edilul-sef prefera sa nege evidenta, decat sa admita ca se lucreaza in bataie de joc: “Nu ploua!”. “Am fost acolo, am filmat si se vede ca ploua!” “Putem avea pareri diferite asupra unui subiect…”.

Va prezentam imaginile pe care le-am filmat in urma cu cateva zile, cand se turna asfalt, dar nu era asfaltare si cand cadeau picaturi de apa din cer, dar nu era ploaie…