SIMIONESCU, DESPRE SITUATIA DIN PSD: DACA SE RESPINGE IDEEA DE DEZBATERE – DEZBATERE REALA, NU MA CHEMI SA RIDIC MANA -, INSEAMNA CA NU SUNTEM INTR-O DEMOCRATIE

Presedintele executiv al PSD Braila, Aurel Simionescu, considera ca este nevoie de o dezbatere serioasa la nivel central, in legatura cu modul in care presedintele Liviu Dragnea conduce partidul. Simionescu este de parere ca in contextul in care mai multi lideri PSD au criticat public unele decizii luate de Dragnea si au cerut o discutie deschisa in partid pe aceasta tema, ar fi fost democratic ca o astfel de dezbatere sa aiba loc, fiecare sa-si prezinte opiniile si sa se lamureasca lucrurile, pentru a elimina starea de tensiune: ”Noi am spus de la inceput ca suntem de parere ca o dezbatere in partid trebuie sa fie, trebuie sa se intample, ca asta este o regula a oricarei democratii care totusi, se respecta – si din dezbatere va rezulta un vot si din vot va rezulta  o atitudine. Indiferent ca e vorba de o minoritate, de o majoritate, asta este democratie, ca ne place sau nu. Daca nu ne place, intram in alta forma de conducere in societate, dar deocamdata, asta este forma de conducere si atunci, a respinge ideea de discutie si de dezbatere – dezbatere reala, nu ma chemi sa ridic mana -, inseamna ca nu suntem intr-o democratie, suntem in alta formula”.

Intrebat daca ceea ce spune este ca la ora actuala, in PSD nu este democratie, Simionescu a raspuns: “Eu nu sunt membru al Comitetului Executiv, dar din ceea ce-mi spun colegii nostri care sunt membri acolo, la momentul acesta, dezbaterile sunt mai mult formale. Cel putin asta spun colegii nostri; nu pot sa spun eu, ca n-am fost acolo”.

L-am intrebat pe Simionescu si daca la nivel de conducere a organizatiei judetene PSD s-a discutat despre o scrisoare deschisa semnata de mai multi lideri PSD din tara, prin care i s-ar cere demisia presedintelui partidului, Liviu Dragnea sau daca are cunostinta ca seful PSD Braila, Ion Rotaru, sa fi semnat vreun astfel de document.

Presedintele executiv al PSD Braila ne-a declarat: “Nu am purtat la partid vreo discutie pe aceasta tema. Inclusiv sambata am fost la partid eu, domnul Rotaru si domnul Tudose (deputatul Mihai Tudose – n.r.) si nu s-a discutat pe aceasta speta. Am purtat o discutie despre faptul ca exista un tip de atitudine la nivel central, din partea unor lideri, dar nu despre faptul ca exista o scrisoare si cine o semneaza si cine nu”.

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, nu a putut fi contactat telefonic, pentru a comenta pe tema zvonurilor ca ar fi semnat o astfel de scrisoare anti-Dragnea.