Simionescu, despre unii independenti: Daca ai sub 1% in sondaje, de ce candidezi?

P1060944

Presedintele executiv PSD Braila, Aurel Simionescu, considera ca nu este deloc rau ca exista multi candidati la Primarie in alegerile locale din aceasta vara, asa cum nu este rau ca sunt  multe partide care depun liste de candidati si pentru consiliile locale. Chiar daca diversi politicieni din opozitie acuza lipsa de unitate a dreptei, care va duce la faramitarea votului la alegerile pentru Primarie – lucru care va fi in favoarea PSD -, Simionescu a comentat astazi ca este bine ca alegetorii sa poata alege dintr-o paleta cat mai larga de optiuni si de programe: “Un numar mai mare de candidati ne va da un anumit registru si un anumit trend al dorintelor politice a ceea ce numim agenda publica si a ceea ce numim agenda electorala. Eu cred ca cei care candideaza trebuie sa-si estimeze foarte bine sansele. Daca sansele dumnealor sunt mai mari decat pragul electoral, atunci eu spun ca fiecare merita sa candideze, pentru ca vom avea un registru al Consiliului Local si al Consiliului Judetean mai mare, cu exprimarea  mai multor optiuni si atunci si deciziile mai grele vor fi mai simplu de luat – sau de neluat. In acelasi timp, partidele mijlocii – cele mari nu intra in discutie – nu pot sa nu-si puna candidati la Primarie. Daca ma intrebati pe mine, PMP nu poate sa nu aiba candidat, n-o sa fie lasat sa nu aiba candidat, asta se interpeteaza “voi nu sunteti partid, voi sunteti asa, pe-aici… >> – nu vorbesc neaparat la Braila, vorbesc la modul general-, UNPR probabil ca va trebui sa-si puna candidat, ALDE va trebui sa-si puna candidat. Nu se va putea sa nu se intample acest lucru, pentru ca altfel nu existi ca partid!

Dupa aceea, eu am fost impotriva aliantelor electorale. Nu ca vreau eu asa, vine din experienta, uitati-va ca niciuna n-a tinut 4 ani de zile. Toate, intr-un fel sau altul, s-au desfacut in timp. Si atunci fiecare dintre noi sa candideze, fiecare sa vina cu zestrea pe masa si dupa aceea facem diferite tipuri de aliante”.

Pe de alta parte, insa, Aurel Simionescu spune ca nu-i intelege pe independentii care nu aduna in sondaje nici macar 1% din voturi, dar candideaza, cheltuind fara folos bani, energie si timp: “Eu am avut discutii si cu alti candidati independenti, in afara de Marian Ion. Si le-am aratat sondajul – bun, prost, ala pe care il am eu. Inteleg ca PNL face si el un sondaj saptamana asta… Cand esti sub 1%… eu nu am nicioproblema sa candidezi, dar… A, da, daca tinta ta e alta – sa-ti faci cunoscuta persoana, ca ai o firma si legi numele indirect de firma, daca sunt alte interese, da… Daca exista alte interese, OK. Dar daca nu exista alte interese, cheltuielile care sunt si toata activitatea de doua luni de zile e de discutat daca are eficienta. Dar fiecare isi gestioneaza viata cum doreste…”.

Amintim ca Simionescu a precizat astazi ca inainte de demararea oficiala a campaniei electorale se vor mai anunta inca 3 candidati independenti.