Simionescu: Dragomir are 35%, Boboc – 28%. PNL n-a batut niciodata PSD in primul tur

P1160078

Presedintele executiv PSD Braila, Aurel Simionescu, s-a aratat astazi amuzat de sondajul dat publicitatii de liberali pe ultima suta de metri a campaniei electorale si in special de rezultatele acestui sondaj, in privinta votului in cursa pentru Primaria municipiului. Simionescu declara ca din 2000, incoace, PNL nu a invins niciodata PSD in primul tur, la niciun fel de alegeri, si nici acum nu se va intampla acest lucru, indiferent ce spun sondajele PNL. Mai exact, sustine liderul PSD,  candidatul social-democrat Marian Dragomir va lua circa 35% din voturi si va ajunge primar al Brailei, in timp ce liberalul Catalin Boboc isi va adjudeca circa 28% din voturi: “Eu va spun parerea lui Simionescu si atat, nu a lui Simionescu, presedintele executiv PSD. Statistica nu poate sa minta in ani. Eu am toate rezultatele din 2000 incoace. In niciunul dintre acesti ani, la alegerile din primul tur, indiferent de tipul de alegeri, PNL, sau PNL impreuna cu alte partide, ca alianta, nu au castigat. Niciodata! Ce au castigat in 2004 a fost in turul II, cand toate partidele s-au unit contra PSD.

Sincer, pana acum, alegerile locale au nascut mai multa pasiune. Acum nu vad aceasta efervescenta, asa ca nu-mi dau seama daca va fi prezenta la vot 55% sau va fi 48%. As estima la 50-55%. Daca discutam despre partide, scorul ar trebui sa fie undeva 40% PSD si 30% PNL. Estimarea mea este ca ambii candidati la Primarie vor fi sub scorul partidelor respective”.

Cat priveste candidatii la Primarie care vor lua peste 3%, Simionescu a spus: “Din ce avem noi pe niste sondaje, erau cei trei, domnul  Dragomir, domnul Boboc si doamna Draghincescu, care aveau peste 10%, dupa care era o pauza mare si in jurul lui 5% erau ALDE (Dan Paun – n.r.), UNPR (Marioara Nistor – n.r.) si PMP (Viorel Botea – n.r.). Eu m-as bucura daca independentii ar obtine numarul de voturi conform semnaturilor pe care le au…”.

Aurel Simionescu a mai comentat astazi ca firma care a facut sondajul PNL este cea care se ocupa si de campania PNL, ceea ce este un indicator clar in legatura cu obiectivitatea rezultatelor cercetarii: “Eu nu vreau sa fiu rau acum, dar daca am facut sondajul cu cei de la Bacau, cu care avem contract sa ne faca propaganda si sa ne managerieze campania electorala, in spatiul public s-ar numi <<incompatibilitate>>, sau <<conflict de interese>.…”.

Amintim ca firma care a facut sondajul prezentat de presedintele PNL Braila, Catalin Boboc, este ROM INFO SONDAJ SRL, din Bacau, iar rezultatele acestuia il crediteaza pe Catalin Boboc (PNL) cu 29,2% din voturi, iar pe Marian Dragomir (PSD) cu 26,4% din voturi.