Simionescu: Dupa ce iese din inchisoare, Stancu se poate intoarce la CJ, daca sentinta nu-i interzice acest lucru

987

Primarul municipiului, Aurel Simionescu (PSD), admite ca nu este total nerealist scenariul lansat recent de presedintele Miscarii Populare Braila, Viorel Botea, legat de posibila intoarcere a lui Stancu la conducerea CJ, dupa iesirea lui din inchisoare. Mai exact, Viorel Botea sustinea ca Gheorghe Bunea Stancu implineste 60 de ani, varsta de la care are dreptul, potrivit legii, la reducerea la jumatate a pedepsei, ceea ce ar face ca in cateva saptamani sa poata fi eliberat. Liderul MP sustine ca atat timp cat decizia prefectului Brailei de suspendare din functie a lui Stancu inca se judeca si nu exista o decizie definitiva si irevocabila pe aceasta tema, fostul presedinte se poate intoarce in fruntea CJ.

Colegul de partid al lui Stancu, Aurel Simionescu, a declarat astazi ca daca sentinta care s-a dat in cazul acestuia nu ii interzice sa exercite functii publice o anumita perioada de timp, teoretic, fostul presedinte CJ Braila poate reveni la conducerea Consiliului, mai ales ca infractiunea pentru care a fost condamnat  nu a avut legatura cu activitatea sa administrativa: “Depinde, nu stiu sa va spun acum exact, este vorba si de obiectul pedepsei cu inchisoarea, ca atare, ce legatura are cu exercitarea functiei de presedinte de Consiliu Judetean, insa in principiu, dupa ce se executa o pedeapsa, daca in continutul sentintei respective nu se vorbeste si despre interzicerea unor drepturi, cum ar fi acela de a alege si a fi ales, persoana respectiva, a doua zi dupa ce a executat o pedeapsa, beneficiaza de acelasi drepturi ca orice cetatean al Romaniei. Eu nu stiu ce scrie in sentinta respectiva, in cazul domnului Stancu. In sentinta aceea se poate spune ca se interzic anumite  drepturi, inclusiv acela de a exercita o anumita functie publica pe o perioada de timp, deci nu pot sa va spun in acest moment exact care este situatia. Daca nu exista insa o astfel de interzicere a acestui drept, el se poate intoarce in functie. Dar precizez ca discutam la modul general, fiindca  mai sunt si alte elemente de luat in calcul, fiindca acea condamnare a domnului Stancu nu a tinut de activitatea sa de la Consiliul Judetean”.

Amintim ca in luna  aprilie 2015, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Gheorghe Bunea Stancu la 3 ani de inchisoare cu executare, pentru ca s-a folosit de functia pe care o detinea in partid pentru “a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite”, in campania electorala din 2009, cand Mircea Geoana a candidat la presedintia Romaniei.