Simionescu: E o forma de santaj faptul ca liberalii blocheaza organizarea unei sedinte ordinare CJ

sa8

Primvicepresedintele PSD Braila, Aurel Simionescu, este nemultumit de faptul ca vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Ovidiu Nechita (PNL), face tot ce poate ca sa evite desfasurarea unei sedinte ordinare a CJ, desi legea prevede organizarea unei astfel de intalniri a alesilor locali in fiecare luna. Simionescu spune ca este inacceptabil ca forul legislativ judetean se tina sedinte ordinare din doua in doua luni, cand sunt atatea probleme importante de discutat, a caror taraganare afecteaza comunitatea. Liderul PSD considera o forma de santaj faptul ca liberalii manevreaza in asa fel lucrurile, incat sa nu se tina o sedinta ordinara, evitand astfel ca Nechita sa fie schimbat din functie, desi acesta este sprijinit de o minoritate: ”Nu se poate, asta e o forma e santaj! N-o sa mai faca sedinte ordinare deloc – si cu asta, basta”.

Intrebat daca este de parere ca liberalii incearca sa faca in asa fel, incat sa se ajunga la dizolvarea CJ Braila, Simionescu a spus ca are dubii ca acestia isi doresc cu adevarat alegeri anticipate, avand in vedere scorul slab obtinut de candidatul PNL-PDL in primul tur al alegerilor prezidentiale, la Braila. Pe de alta parte, liderul PSD crede ca rezultatele prin primul tur dovedesc fara putinta de tagada care este configuratia politica la Braila, la ora actuala – una complet diferita de cea din 2008, cand s-au ales consilierii judeteni: “Dupa cum s-a vazut, traim intr-o alta realitate, jucam in alt film!”.

Amintim ca desi s-a prevazut in mod expres intr-o hotarare CJ sa se organizeze o sedinta ordinara a Consiliului pana pe 7 noiembrie, deocamdata, acest lucru nu s-a intamplat, iar pentru saptamana viitoare, cel mai probabil, va fi convocata tot o sedinta extraordinara.