Simionescu e prea delicat sa ne injure de mama, asa ca ne jigneste inteligenta

P1060949

Consilierul municipal Marian Fusea are mari semne de intrebare cu privire la modul in care se calculeaza costurile construirii celor doua sensuri giratorii din municipiul Braila, care vor fi platite cu aproape 300.000 lei bucata. Cum pe consilierii PDL – si nu numai pe ei, ci si pe multi dintre braileni -, ii deranjeaza risipa de bani publici facuta pe fata, fara nicio jena, prin amenajarea unor sensuri giratorii cu asemenea sume exorbitante, Fusea a facut un calcul sumar privind costul unui alt sens giratoriu din Braila, construit cu 26 de euro/mp. O simpla comparatie cu sumele prevazute pentru cele doua sensuri giratorii controversate, de pe Bulevardul Cuza si Soseaua Focsani, l-a facut sa constate ca acestea vor costa aproape dublu, respectiv 45 euro /mp. Ceea ce bate la ochi, chiar si pentru un observator complet chior  al scenei politice si administrative locale…

“Puteti sa ne spuneti cum a fost procedura de incredintare, a fost atribuire, a fost incredintare directa, avand in vedere ca sumele prevazute pentru Soseaua Focsani si Bulevardul Cuza sunt aproape duble?”, l-a intrebat Fusea pe Simionescu, in cadrul recentei sedinte CLM.

(Fiindca la intrebarea “De ce costa atat?”, edilul a mai raspuns de vreo cateva ori: “Pentru ca sa tina mai multi ani”.  E adevarat ca este un raspuns care jigneste pana si inteligenta unei persoane cu handicap mintal grav, care are nevoie de insotitor ca sa treaca strada, intr-o zona unde nu exista sens giratoriu. Dar edilul-sef il mentine, cel mai probabil, fiindca altul, mai bun, n-are. Si-acum, ce sa faca, saracul, sa spuna ca banii aia trebuie dati, sub o forma sau alta? Nu poate. Sa ii injure de mama pe cei care intreaba, asa cum ii vine? Nu poate. Si-atunci a gasit solutia de mijloc, cu un raspuns intre a spune adevarul si a te injura de mama… )

Acum, sa nu credeti ca noua intrebare, pusa de Fusea, nu l-a deranjat, fiindca, din motive pe care nu ni le explicam, de fiecare data cand vine vorba despre sensurile astea giratorii, primarul se irita si o da dupa visin… asta… dupa sensul giratoriu: “Intram iar intr-o discutie pe care credeam ca am incheiat-o, ca si procedura… Una este o evaluare, alta este ce iese din licitatie; ce sume vor iesi din licitatie, vom vedea. Si asa cum am spus, eu astept sa vina cineva care sa ofere pretul cel mai mic, pentru ca acesta este criteriul. Si atunci ne vom bucura ca vom reusi, cu aceeasi suma, sa facem doua, sau trei sensuri giratorii”.

Acum, sincer, cred ca multi dintre braileni ar prefera ca Simionescu  sa-i injure de mama – ca sa poata sa-i raspunda pe masura -, decat sa-i ia de prosti, dandu-le un asemenea raspuns, la o astfel de intrebare. Fiindca om fi noi din Braila, dar nu suntem veniti cu pluta pe Dunare, ca  sa nu fi vazut sensuri giratorii in viata noastra!  Si nici nu s-a intalnit hotul cu prostul!