Simionescu: Este aberant sa angajazi un asasin platit!

P1070432

Primarul Brailei, Aurel Simionescu,  se declara uimit de faptul ca fostul prefect al Galatiului, Catalin Emanoil Bocaneanu,  a ajuns sa fie retinut de oamenii legii, sub acuzatia ca a incercat sa angajeze un asasin platit. Edilul-sef admite ca Bocaneanu a fost numit prefect de premierul Victor Ponta, insa a precizat ca acesta n-a stat in functia amintita decat cateva luni. Simionescu este cu atat mai socat de faptul ca un fost prefect este capabil sa-si regleze conturile cu o alta persoana prin asemenea metode mafiote, cu cat Bocaneanu, spune el, a lucrat intr-un regim semi-militarizat, la Evidenta populatiei.

Edilul-sef a recunoscut astazi, intr-o conferinta de presa, ca acest caz este o noua dovada ca uneori, persoanele numite de Guvern in functii importante nu sunt selectate pe criterii foarte inspirate.

Precizam ca fostul prefect al judetului Galati, Catalin Emanoil Bocaneanu, care fusese eliberat sub control judiciar la inceputul lunii februarie, a fost retinut ieri pentru 30 de zile, dupa ce i s-a organizat un flagrant intr-un mall din Braila, in cursul caruia barbatul a negociat uciderea unui martor dintr-un dosar de coruptie intocmit pe numele sau. Mai exact, este vorba despre seful Serviciului pentru Evidenta Persoanelor Galati, Ileana Schipor, pentru uciderea careia fostul prefect i-a oferit ofiterului pe care-l credea asasin platit, suma de 500 de lei, drept avans.

Cum a comentat Aurel Simionescu acest caz, vedeti aici: