Simionescu: Eu am facut singur un pas in spate, nu m-a marginalizat nimeni

P1060946

Primvicepresedintele PSD Braila, Aurel Simionescu, considera ca prin decizia de a nu candida la functia de presedinte al organizatiei social-democrate judetene a facut un “pas in spate” si vrea sa fie clar ca l-a facut pentru ca asa a vrut el, nu pentru ca ar fi fost obligat de altii. Liderul PSD  facut aceste comentarii in contextul in care a fost intrebat despre motivele care l-au determinat pe  colegul sau de partid, Nicu Cireasa, sa renunte la calitatea de consilier judetean.

“Nu stiu, am vrut sa-l sun la momentul respectiv. Mie domnul Avram mi-a zis ca domnul Cireasa si-a dat demisia si ca nu mai doreste sa fie in Consiliul Judetean. Eu va rog sa intelegem ca anumite momente din viata unor oameni si anumite decizii le apartin si nu trebuie neaparat sa cautam motivatii pentru ele. Eu si acum am un regret ca nu am facut un gest prin iulie- august 2012. Asta e…”, a spus liderul PSD.

Chestionat daca gestul lui Cireasa vine, asa cum se zvoneste, ca urmare a unei “curatenii generale” declansate in organizatie de noul presedinte Mihai Tudose, care ar avea de gand sa-i marginalizeze pe toti apropiatii fostului presedinte Gheorghe Bunea Stancu, Simionescu a declarat: “Nu am avut vreodata vreo discutie pe aceasta tema cu vreunul dintre consilieri; nici cu domnul Cireasa nu am avut. Daca ei, sau noi, sau anumite  persoane au considerat ca trebuie sa faca un pas in spate, atunci este OK. Pe mine nu m-a marginalizat nimeni, am facut singur un pas in spate. Sunt lucruri care tin de a o anumita prestanta, de o optiune. Poate sa fie si o astfel de varianta in cazul domnului Cireasa”. Intrebat la ce se refera cand spune ca el, personal, a facut de bunavoie un pas in spate, fara sa-l marginalizeze cineva, Simionescu  a explicat ca este vorba despre decizia sa de a nu candida pentru functia de presedinte PSD Braila: “Ma refer la pasul de a fi presedintele partidului, pe care nu l-am facut si la faptul ca am zis ca las locul pentru altii. Poate tot asa si domnul Cireasa, nu a mai vrut sa fie consilier. Vedeti, daca cineva nu vrea sa-si dea demisia considerati ca nu este un om vertical, dar daca si-o da, ziceti ca de ce si-a dat-o…”.