SIMIONESCU: EU IL IUBESC SI-L RESPECT PE TATA, DAR NU-L VOTEZ!

Presedintele executiv al PSD Braila, Aurel Simionescu, nu are nimic impotriva filmarii procesului de numarare a voturilor, insa nu considera ca aceasta era o masura neaparat necesara, fiindca, in opinia sa, nu sunt motive de suspiciune in legatura cu faptul ca la numararea voturilor s-ar putea face manevre care sa schimbe rezultatul procesului electoral.

Simionescu admite ca la unele alegeri, au fost situatii in care unii candidati s-au plans ca au obtinut un numar suspect de mic de voturi si ca daca rezultatele oficiale ar fi fost corecte – lucru pe care ei il contestau -, ar fi insemnat ca nu i-a votat nici familia. Liderul PSD crede insa ca rezultatele oficiale au fost corecte si ca acei candidati ar trebui sa accepte ca atatea voturi au adunat : „E adevarat ca am avut observatii de genul:<<Nici familia mea, care a votat acolo, nu m-a votat, ca eu n-am niciun vot?!>>. Pai da, nici familia nu l-a votat, asta e viata! S-au dus si au cautat voturile; daca nu le-au gasit, ce sa ii fac eu, daca nici familia nu l-a votat?!”.

Intrebat cum isi explica faptul ca taranistul Gheorghe Chiru, care avea in spate mai multe mandate de consilier judetean si care era destul de vocal in spatiul public, a luat cel mai mic numar de voturi dintre toti candidatii la Primaria municipiului, chiar daca unii dintre ei erau niste necunoscuti pentru majoritatea brailenilor, Simionescu a comentat ca intre notorietate si intentia de vot exista o diferenta si politicienii nu trebuie sa confunde cele doua notiuni. In acest sens, social-democratul a dat si un exemplu: “Eu il cunosc pe taica-meu, il stimez, il iubesc, il respect, dar nu-l votez. Deci sa avem o despartire a notorietatii, a vizibilitatii, de intentia de vot a oamenilor. Din pacate, noi ne upgradam personalitatea – ca sa spun asa – uitandu-ne la cei din jurul nostru, cei apropiati noua, care ne spun <<Dvs sunteti bun, frumos, va votam>>, etc, etc. Cand ne ducem catre masa de cetateni, atunci acolo intervin alte ratiuni, alta atitudine, sunt oameni care spun <<Da, pe dvs va votam>>, sigur, ca sa nu iti spuna in fata ceva, si cand se duc la vot, voteaza altceva”.

L-am intrebat pe Aurel Simionescu si cum isi explica faptul ca unii braileni l-au votat pe co-presedintele ALDE Braila, Gheorghi Obreja, ca si consilier judetean, desi acesta are un CV dezastruos din punct de vedere administrativ si politic si in plus, a spus de la bun inceput ca n-are niciun proiect pentru comunitate si ca vede el ce va face, cand va fi ales.

Liderul PSD a comentat: ”Viata mi-a aratat cu certitudine ca am obtinut vreo 1.060 de voturi la un moment dat pentru UDMR la Braila si inca vreo 1.000 de voturi pentru Partidul Civic Maghiar… Nu stiu sa dau un raspuns vizavi de atitudinea cetatenilor, dar eu stiu, dupa 25 de ani de voturi din acestea de toate felurile, ca avem reactii diferite”.