Simionescu: Facem prea mult caz cu vicele CJ, fiindca Stancu poate reveni in 2 saptamani

AUREL-SIMIONESCU-21-1024x654

Primvicepresedintele PSD Braila, Aurel Simionescu, este de parere ca lumea se preocupa prea mult de  posibila demitere a vicepresedintelui CJ Ovidiu Nechita si de alegerea unui nou vice la Consiliul Judetean. Simionescu spune ca oricum, informatiile care au ajuns in presa, “pe surse”, despre discutiile din cadrul PSD privind persoana care ar putea deveni noul vicepresedinte CJ si ar putea prelua prerogativele presedintelui suspendat Gheorghe Bunea Stancu, nu sunt foarte corecte. Mai mult, liderul PSD este de parere ca nu ar trebui pusa atata patima pe tema asta, fiindca in doua saptamani expira masura arestarii la domiciliu dictata de instanta pentru Stancu, si atunci acesta ar putea reveni la serviciu.

Una dintre informatiile  contestate de Simionescu este cea privind faptul ca Stancu si-ar dori sa-l impuna pe Ionel Avram ca vicepresedinte CJ: ”O sa vedem ce va fi cu vicepersedintele CJ, nu am avut un vot, vizavi de propunerea cu domnul Avram. Discutia a fost in sambata respectiva cu cativa consilieri care au fost la sedintele noastre si am avut  discutie de principiu. Au fost luati in discutie domnul Mortu, domnul Avram, domnul Nita, domnul Motoc, deci consilierii care au fost acolo. Nu a fost o chestiune de a zice <<asta este, si cu asta mergem ca propunere>>, ci le-am cerut sa discute, sa evalueze si luni sa vina si sa discutam, in conditiile in care obtin si un vot din partea celor de la PP-DD. Luni au venit si au zis <<ne ducem la sedinta de Consiliu Judetean, nu se poate face alegere de vicepresedinte din varii motive, ramane ca domnul Avram sa conduca sedinta>>”.

Intrebat daca la discutia de duminica noapte cu presedintele suspendat al CJ, Gheorghe Bunea Stancu, acesta si-a exprimat dorinta ca noul vicepresedinte sa fie Ionel Avram, Simionescu a spus: “Nu, domnul Stancu n-a avut o pozitie ca il vrea pe X sau pe Y, cel putin in discutia stiuta de mine; dar atunci cand nu s-a mai pus problema ca in sedinta CJ respectiva sa fie ales cineva vicepresedinte, cu prerogative de presedinte, toti au zis sa fie domnul Avram presedinte de sedinta”.

Liderul PSD considera insa ca se face prea mare caz pe tema vicepresedintelui CJ care preia atributii de presedinte, pentru ca in doua saptamani, cand expira masura arestului la domiciliu, presedintele suspendat al CJ, Gheorghe Bunea Stancu, s-ar putea intoarce la serviciu: “Eu v-am mai spus si data trecuta, facem un caz foarte mare, pentru doua saptamani”.