Simionescu: Galatiul nu colaboreaza cu Braila din cauza orgoliului unei persoane

nica4523_24774400

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, declara ca este absurd ca in conditiile in care se discuta peste tot despre globalizare, brailenii si galatenii sa nu fie in stare, de ani de zile, sa perfecteze o colaborare administrativa care sa duca la realizarea unor proiecte comune, regionale. Mai mult, sustine edilul-sef, cele doua judete vecine nu doar ca nu colaboreaza, ci ar fi capabile sa puna si bariere la limita dintre ele: “Traim intr-o lume care se globalizeaza din ce in ce mai mult. Noi vrem in spatiul Schengen, dar suntem in stare sa punem bariere intre Braila si Galati, ceea ce este absurd. Daca intre Braila si  Galati se creeaza o zona de infrastructura si se creeaza tot felul de servicii, de utilitati, de investitii, se vor crea 5.000 de locuri de munca si eu va spun ca sunt si din Braila, si din Galati oameni care ar munci in aceasta zona, care ar castiga niste bani si i-ar cheltui la Braila, dar si la Galati. Eu cred ca asa trebuie sa gandim lucrurile, nu sa ne gandim la doi lei pe care-i luam la impozite mai mult unii, sau altii. Deci daca putem sa mergem impreuna pe un proiect, bine, daca nu, nu inseamna ca noi, brailenii, ne punem mainile pe piept si asteptam o minune”.

Edilul brailean a mai declarat ca decizia autoritatilor brailene de a demara fara implicarea Galatiului proiectul dezvoltarii zonei Siret este un semnal ca presedintele CJ Braila si primarul municipiului nu mai au sperante intr-o colaborare cu reprezentantii judetului Galati, pe actualul mandat al administratiei locale: “Da, asta inseamna, si le-am spus-o si celor din Galati. Am fost foarte optimisti initial, am fost la primul ministru impreuna, am avut o forma de inceput de colaborare, dupa care, din varii motive – unele imi scapa, unele le stiu -, rezultatul a fost cel care este. Orgoliile sunt primul motiv, ca n-a fost cineva prins in structura respectiva, n-a fost consultat. E vorba de o singura persoana, care se multiplica dupa aceea, sigur, ca fiecare dintre noi isi are niste structuri ierarhice langa el. In actuala formula administrativa, nu vad sa reusim o colaborare cu cei din Galati. Sa dea Dumnezeu sa nu fie cum zic eu!”

Precizam ca desi nu a dat numele persoanei ale carei orgolii au blocat colaborarea Brailei si Galatiul, Simionescu face aluzie la liderul PSD Galati, Dan Nica (foto).