Simionescu: Laptopurile date unor consilieri s-au stricat, desi al meu, mostenit de la Cibu, inca merge

P1080271

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, considera ca este normal sa li se cumpere tablete consilierilor judeteni, renuntandu-se astfel la mapele cu zeci sau sute de coli de hartie care se impart la fiecare sedinta alesilor locali. Simionescu a declarat astazi ca aceasta este viitorul in ceea ce priveste administratia si nu numai, dat fiind ca transferul de informatie se face rapid si eficient, dar si pentru ca in acest fel se evita taierea a noi si noi copaci. Din experienta ultimilor ani, in care consilierii municipali au beneficiat de laptopuri achizitionate din bani publici,  edilul-sef admite ca nu toti alesii se folosesc de acestea si ca la sedintele cu liderii de grup, discutiile se fac tot pe baza documentelor scrise pe hartie: “Sunt unii consilieri care le folosesc atat pentru partea de sedinte de Consiliu Local, cat si pentru a intra pe site-ul Municipalitatii, pentru a vizualiza diferite hotarari – poate si pentru altceva -, dar sunt si altii care nu le folosesc. Sigur, nu poti sa faci o deosebire intre unii si altii, iar daca e sa innoim laptopurile sau ma rog, sa luam tablete, va trebui sa o facem pentru toata lumea.

Cand fac intalnirea cu liderii de grup din Consiliul Local Municipal, noi discutam pe documente scrise pe hartie, nu pe laptop. Pana la urma, noi avem obligatia sa mentinem si formatul scris, documentul scris, dar in momentul de fata, Primaria transmite domnilor consilieri toate documentele pe mail si de asemenea, mai nou, ni s-a cerut sa revenim la transmiterea informatiilor si pe CD, fiindca unii nu pot sa-si deschida mailul, sau nu stiu sa-l deschida… Pana la urma, insa, eu cred ca spre zona asta ne indreptam, spre formatul electronic, iar consumul de hartie va trebui sa fie cat mai mic”.

Edilul-sef admite ca dupa bucuria initiala, cand li s-au cumparat laptopuri si cand consilierii veneau toti cu acestea la sedintele de CLM, mai apoi, alesii au renuntat sa care dupa ei laptopurile la sedinte: “Exista o motivatie a unora dintre domnii consilieri ca acele laptopuri pe care le-am dat s-au deteriorat – asta al meu, pe care l-am mostenit de la domnul Cibu (Constatin Cibu, fost primar al Brailei, pana in 2008 – n.r.) nu s-a deteriorat -, dar exista si motivarea ca au primit pe mail toate materialele respective si ca isi scot si isi noteaza pe hartie, acolo unde au observatii”.