Simionescu: I-am lasat locul unuia mai tanar la sefia PSD, dar a demisionat; acum s-ar putea sa candidez si eu

aa67

Presedintele executiv  al PSD Braila, Aurel Simionescu, nu exclude posibilitatea de a candida pentru functia de presedinte al organizatiei, care ramane vacanta, dupa demisia lui Mihai Tudose. Tudose, care a fost ales zilele trecute vicepresedinte PSD la nivel national, nu poate detine doua functii alese in partid, astfel incat aceasta este nevoit sa renunte la sefia organizatiei judetene. In acest context, liderii social-democrati judeteni considera ca este de dorit sa se organizeze alegeri interne cat mai repede, dat fiind ca in aceasta perioada trebuie luate decizii importante legate de candidatii pentru alegerile locale din 2016 si strategia electorala a partidului.

In ceea ce-l priveste, Aurel  Simionescu – ce este numarul 2 in organizatie, la momentul actual – admite ca nu exclude posibilitatea de a candida pentru functia numarul 1 in PSD Braila: “Data trecuta, eu am decis sa fac pasul in spate, pentru ca m-am gandit ca am deja ani multi in politica si ca poate este timpul sa las pe cei mai tineri sa iasa in fata. Am discutat la partid si am fost de acord ca Mihai Tudose este o varianta buna, asa ca am decis sa nu candidez pentru functia de presedinte. Acum, insa, daca s-a intamplat asa, ca el sa fie ales vicepresedinte la nivel national si sa fie obligat sa renunte la functia de la nivel judetean, nu exclud posibilitatea de a candida. Este o perioada grea, in care trebuie sa ne pregatim pentru alegeri, e nevoie de experienta si contributia fiecaruia si in functie de ceea ce vom discuta la partid, la sfarsitul acestei saptamani, o sa iau o decizie. Oricum, nu putem sa abordam alegerile de pe o pozitie de interimat, trebuie sa avem un presedinte ales”.

Simionescu ne-a mai spus ca nu exclude posibilitatea ca daca va candida si va fi ales ca presedinte al PSD Braila, sa-si exercite mandatul pana dupa alegerile din 2016, dupa care sa lase locul unuia mai tanar.