Simionescu: Marti, cel mai probabil, angajatii CJ Braila isi vor putea lua salariile

casa alba

Primarul  municipiului, Aurel Simionescu, declara ca secretarul si directia economica a Consiliului Judetean Braila sunt pregatiti cu toate actele, astfel incat sa se reduca la minimum posibil intarzirea in plata salariilor, intervenita ca urmare a arestarii la domiciliu a presedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu. Mai exact, Simionescu a explicat ca a discutat cu directorul economic al CJ si a fost asigurat ca toate actele sunt pregatite si se asteapta  numai ca vicepresedintele Ovidiu Nechita sa capete drept de semnatura pentru statele de plata, de indata ce ii vor fi delegate competentele de presedinte, in lipsa lui Stancu. Acest lucru se va intampla luni dimineata, in cadrul unei sedinte a CJ.

Primarul a mai spus ca este de asteptat ca luni sa nu poata fi ridicate salariile, dar de marti, banii celor circa 200 de functionari publici care depind acum de semnatura lui Nechita sa isi poata lua banii pe card: “Administrativ, nu dureaza prea mult; eu am vorbit si cu Alina Rusu, de la Consiliul Judetean si ei au pregatit toate documentele respective, astfel incat nu mai este vorba decat de semnarea actelor. Si atunci, daca luni la ora 10 s-a terminat sedinta de CJ, la 10,15 hotararea poate fi semnata si dusa la Prefectura – pentru ca asa este procedura legala – si la 10,30 se pot semna statele de plata. Probabil ca luni nu se va putea ca banii sa ajunga pe card, dar in mod normal, marti ar trebui sa fie rezovata si aceasta problema, iar oamenii sa-si ia salariile”.

Amintim ca circa 200 de angajati ai CJ si ai Muzeului Braila nu si-au putut lua salariile pe data de 13 august, fiindca, in lipsa presedintelui Gheorghe Bunea Stancu, arestat la domiciliu, nu a avut cine sa semneze statele de plata.