Simionescu: Mi-au propus mai multe partide sa candidez la Primarie si mi s-a propus sa candidez si ca independent

P1100851

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, a declarat astazi ca a primit mai multe propuneri de a candida pentru un nou mandat, din partea mai multor partied, si de asemenea, a fost indemnat, in mai multe randuri, sa candideze si ca independent. El a spus ca cei care i-au facut astfel de sugestii au argumentat ca sta foarte bine in sondaje si ca faptul ca a stat in arest 10 zile, dupa care instanta a decis sa fie eliberat fara niciun fel de alte masuri preventive, a facut ca popularitatea sa in randul brailenilor sa creasca. Edilul sef a precizat insa ca nu crede intr-o candidatura ca independent: “Eu nu cred in independenti. Stiti ca prima reactie a unor colegi, prieteni, cunoscuti – nu neaparat numai din PSD, chiar si din alte partide aliate sau prietene mai mult sau mai putin – a fost: “Candidati independent, domnule Simionescu! Ia uitati ce spun sondajele!>> . Asta s-a intamplat atunci cand a fost povestea cu candidati PSD care sa nu fi fost oameni cu functii in fostul PCR… Si am zis nu. Mi-au zis a doua oara dupa evenimentele ce au urmat: <<Stiti ca v-au crescut  procentele, puteti sa candidati!>>.

Eu nu cred in candidatura ca independent si va dau si exemple, daca vreti. Domnul primar Oprescu a candidat independent pe vorbe; pe fapte a fost sustinut fie de PSD, fie de USL. Dar nefiind din interiorul acelui partid, viata nu a fost usoara la Primaria generala a capitalei.

Iti trebuie o relationare, un anumit tip de angajament pe care sa-l ai, iar in momentul in care nici nu ai o prestanta, o experienta, un anumit tip de relationare cu oamenii – nu neparat cu partidele – atunci ai o problema, ca sa poti sa gestionezi lucrurile. Totul devine la un moment dat extrem de sensibil, iar pe perioada de sase luni dinainte de alegerile parlamentare si cateva luni dupa aceste alegeri, deci vreun an, in total, cat traim sub impulsul a ceea ce se va intampla la alegerile parlamentare, va fi foarte greu sa vorbim despre un <<interes comun>>. <<Interesul comun>> e discutabil…”.

Intrebat cate partide i-au propus sa candideze din nou la Primarie, sub sigla lor, edilul-sef a spus: “Sunt vreo trei, fara PSD”.

El a mai precizat ca in perioada urmatoare o sa mai apara inca vreo 3 candidati independenti la Primarie.