Simionescu: Ministerul vrea sa dea stadionul de atletism Directiei de Sport. Directia nu are bani pentru asa ceva…

07

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, declara ca Municipalitatea a solicitat in mai multe randuri sa preia stadionul de atletism, insa de circa 8 ani, Ministerul Tineretului si Sportului, proprietarul pistei, nu a fost de acord sa o cedeze catre autoritatile locale. Edilul-sef spune ca atunci cand s-a pus, in sfarsit, problema unei posibile preluari a stadionului de catre Primarie, primarul a fost instiintat ca trebuie sa se oblige sub semnatura ca va pastra destinatia actuala. Simionescu sustine ca functionalitatea actuala este zero, fiindca stadionul este un maidan si daca este sa ramana asa, nu are rost sa-l mai preia.

Primarul este nemultumit si de refuzul ministerului de a da in administrare Primariei bazinul de inot de la Liceul cu Program Sportiv, astfel incat acesta sa poata fi reparat si intretinut cum se cuvine: “Noi ne-am manifestat dorinta de a prelua o serie de baze sportive. Povestea stadionului de atletism o stiti – si vad ca toata lumea, toti candidatii doresc sa il ia la Primarie. O sa le dau toata documentatia necesara…

Mai este bazinul de inot, cel existent, despre care noi tot spunem ca pica tavanul si avem chiar si o corespondenta cu ministerul, care ne-a spus ca <<Da, ar fi interesant sa-l luati>> – adica sa-l ia Directia Judeteana de Sport, nu sa-l dea la noi, la Primarie. Directia Judeteana de Sport n-are bani pentru a intretine acel bazin… Dar asta nu schimba situatia bazinului, care se deterioreaza pe zi ce trece.

Cat despre stadionul de atletism, cand doamna ministru Szabo a fost la Braila, ne-a spus ca trebuie sa scriem in mod expres ca vom mentine functionalitatea actuala pentru ceea ce luam – si am dus-o la functionalitatea actuala. I-am spus: “Daca vreti sa mentinem functionalitatea actuala, eu nu-l iau. Adica, daca il iau, il iau sa-l fac stadion de atletism, sa facem ce trebuie, nu ce-i acum… La  ora actuala, acolo sunt numai damburi si buruieni.

Cei de la nivel national isi tin aceste obiective pentru ca au o Directie de patrimoniu care trebuie sa aiba obiectul muncii si care are 2-3-5 baze bune si restul sunt in paragina, dar si le tin, ca nu vor sa le dea, ca n-ar mai avea ei obiectul muncii. Intre timp, incet-incet, bazele acestea se deterioreaza…

Uitati-va si la tabara de Lacu Sarat, cei de acolo au mai facut cate ceva, au mai intretinut, dar in orice caz,nu poate fi socotita o tabara de nivel national, sa poti sa iesi cu ea in fata, s-o promovezi, <<avem o tabara, veniti la noi!>> “.