Simionescu: Nechita e presedinte CJ, cu conditia sa tina sedinta ordinara pana pe 7 noiembrie. Nu o va putea tine

AUREL-SIMIONESCU-21-1024x654

Primvicepresedintele PSD Braila, Aurel Simionescu, agreeaza  ideea ca social-democratii sa initieze o intalnire cu liderii partidelor reprezentate in Consiliul Judetean, pe tema posibilei dizolvari a acestui for legislativ local. Simionescu a precizat insa ca dizolvarea CJ este o solutie pe care o ia in considerare numai daca nici in zilele urmatoare nu se ajunge la o functionare normala a Consiliului, iar blocajul administrativ se mentine. Liderul  PSD a explicat ca asteapta sa vada cum va decurge sedinta extraordinara a CJ ce va avea loc maine dupa-amiaza, pentru care s-a ajuns la un acord intre consilierii social-democrati si vicepresedintele liberal, Ovidiu Nechita: “Am pornit pe ideea dizolvarii in conditiile in care consilierii nu ajung la o concluzie. Daca au ajuns si lucrurile se deblocheaza, in sensul de a functiona Consiliul, renuntam la aceasta idee. Dar daca stiu eu bine, acea hotarare de Consiliu prin care domnului Nechita i s-au dat competente de presedinte este cu o conditie: sa tina sedinta ordinara de Consiliu pana pe 7 noiembrie. Ori, daca data a ramas cea pe care stiam eu, astazi putem spune ca sedinta ordinara nu se poate tine pana pe 7 noiembrie, pentru ca nu mai au timp ca sa o convoace in termenul legal. Deci eu cred dincolo de intelegerea pe care o avem noi (<<intelegere>>, in sensul ca intelegem lucrurile si ca trebuie sa functioneze Consiliul), nu putem merge in continuare pe formatul asta, gen <<PSD e vinovat ca nu se tine sedinta de Consiliu, cand eu am 10 voturi si ei au 20>>, << voi sunteti de vina ca nu se platesc  salariile, voi sunteti de vina ca nu se tin licitatiile, etc si fabulam tot felul de chestii despre cine are interese>>”.

L-am intrebat pe Simionescu daca, in opinia sa, avand in vedere ca nu se va respecta conditia impusa in hotararea CJ privind organizarea unei sedinte ordinare pana pe 7 noiembrie, se poate ajunge la concluzia ca acea hotarare CJ, prin care i se delegau atributii de presedinte lui Nechita, nu mai este valabila.

”O s-o luam de la capat  pe data de 7 noiembrie, pentru ca in hotararea aceea, ei au scris << cu posibilitate de prelungire>>, ca eu am insistat sa lase culoarul, sa lasam usile  deschise, nu trantim usile. Dar nu le pot lasa asa, deschise,  tot timpul, ca te ia vantul pana la urma. Iarasi se profita de o lipsa a legii. CJ n-a tinut sedinta ordinara in luna august si nici in luna octombrie si daca mergem asa, n-o sa tina nici in noiembrie si uite asa, asteptam sa treaca mandatul.

Legat de conditia ca sedinta ordinara sa fie convocata pana pe 7 noiembrie, consilierii, in sedinta de maine, pot sa prelungeasca termenul acesta – dar nu putem sa mergem la infinit”, a raspuns primvicepresedintele PSD Braila.