Simionescu nu candideaza la presedintia PSD Braila fiindca vrea sa lase locul tinerilor

P1090103

Primvicepresedintele PSD Braila, Aurel Simionescu (foto), declara ca nu este interesat sa candideze pentru functia de presedinte al organizatiei la alegerile ce vor avea loc la finele acestei saptamani, fiindca trebuie lasat locul tinerilor. Simionescu considera ca si-a facut datoria conducand interimar partidul in ultimele cateva luni – cat presedintele Gheorghe Bunea Stancu a fost arestat la domiciliu si apoi s-a aflat sub control judiciar – si iesind pe primul loc in judetul Braila, la alegerile prezidentiale, cu candidatul Victor Ponta: “Eu cred ca lucrurile trebuie sa se aseze intr-o ordine normala, fireasca, legata si de varsta, dar si de faptul ca trebuie sa evoluam, sa aducem tineri in randul partidului; incet-incet lucrurile astea trebuie sa se vada. Eu am mai fost presedinte la PSD si tot intr-un format de-asta de interimat, dupa care am renuntat la el, am fost si acum tot intr-un astfel de interimat, am castigat si atunci, si acum alegerile, dar eu constat ca trebuie sa fim mai aproape de Bucuresti, iar eu nu pot sa fiu toata ziua la Bucuresti; si trebuie sa fim aproape si de Braila. Sunt mai multe analize pe care le-am facut si pe care mi le-am sustinut in timp si nu-mi iau cuvantul inapoi”.

La randul sau, Mihai Tudose, cel care deocamdata este unicul candidat la functia de presedinte PSD Braila, a completat: “Pana la urma, e vorba de o formula colegiala de conducere, nu credem in omul providential care ia el steagul si se duce si le face pe toate. N-ai cum”.

Mandatul noului presedinte PSD Braila ar putea fi insa foarte scurt, de numai cateva luni, daca PSD va avea un Congres la inceputul anului viitor si daca se va hotari in acest for national ca trebuie luat totul de la capat  – ceea ce va insemna ca se vor organiza din nou alegeri, in toate organizatiile social-democrate din teritoriu.