SIMIONESCU: NU EXISTA NICIO HOTARARE CLM CARE SA IMPUNA PLATA SERVICIILOR DE CANALIZARE DE CATRE CEI CARE NU AU RETEA DE CANALIZARE PE STRADA

Presedintele executiv al PSD Braila, Aurel Simionescu, spune ca regulamentul aprobat de Consiliul Local Municipal Braila in urma cu cativa ani, ce stabileste modul in care se calculeaza serviciile de apa si canalizare oferite de CUP Dunarea, nu cuprinde nicio prevedere care sa stipuleze ca trebuie sa plateasca servicii de canalizare si familiile care nu au retea de canalizare pe strada. Simionescu il contrazice, astfel, pe primarul Marian Dragomir (PSD), care declara saptamana trecuta ca exista o astfel de prevedere in regulamentul amintit si ii acuza pe liberali ca au votat-o si ei, pentru ca acum, PNL sa reclame ca sunt braileni care platesc servicii de canalizare, desi nu au canalizare pe strada.

Pe de alta parte, Simionescu (fost primar al municipiului), admite ca au fost si vor exista reclamatii ale unor cetateni pe aceasta tema, fie fiindca se fac greseli la CUP, fie fiindca nu se intelege exact care este situatia cu canalizarea: “Este posibil sa existe astfel de cazuri izolate (familii care sunt taxate pentru servicii de canalizare, desi nu au retea de canalizare pe strada – n.r.). Viata bate filmul, de multe ori… Nu poate fi posibil, insa, ca pe o intreaga strada care nu este canalizata, sa se incaseze bani de la cetateni ca si cum strada aceea este canalizata. Eu exclud chestiunea aceasta”.

Simionescu a mai precizat ca exista doua aspecte diferite, care ii pot face pe unii cetateni sa aiba impresia ca sunt pusi sa plateasca pentru servicii de canalizare de care nu beneficiaza: “Pe diferite forme prin care s-a facut trama stradala, au existat diverse abordari. Pe ISPA s-a facut si canalizare gospodareasca, si canalizare stradala. Pe programul european de finantare s-a facut numai canalizarea gospodareasca, deci pe strada nu este canalizare de apa pluviala. Numai ca in capatul strazii – un exemplu este strada pe care locuiesc eu – exista preluare de apa pluviala; strada are o anumita panta si apa se scurge de la un capat la altul, in acel canal. Deci apa pluviala nu este colectata din fata portii mele, ci in capatul strazii, acolo unde apa se scurge. Si atunci unii dintre cetateni spun <<De ce sa platesc apa pluviala, ca la mine nu sunt geigere?>>.

Mai exista situatia in care pe strada canalizata, unii cetateni nu s-au racordat la canalizare. Asa cum inca sunt cetateni in oras care nu au canal in curte si iau apa de la vecinul, cu galeata… Noi am facut un efort, am canalizat strada, cei mai multi s-au racordat, dar unii cetateni nu s-au racordat la canalizare – si aici incepe o discutie daca ei trebuie sa plateasca sau nu canalizarea respectiva”.

Declaratia integrala a liderului PSD pe aceasta tema, aici: