Simionescu: Nu pot sa-l pun pe Nechita sa faca o ordine de zi in care se da el, pe el, afara!

aa67

Primvicepresedintele PSD Braila, Aurel Simionescu, a anuntat astazi ca a mediat o intelegere intre consilierii judeteni, astfel incat s-a ajuns la un acord privind organizarea unei sedinte ordinare a acestui for pe data de 26 septembrie. Simionescu a explicat ca a cerut tuturor partilor sa nu mai faca declaratii acide, ca sa nu mai inflameze suplimentar spiritele, astfel incat CJ sa inceapa sa functioneze normal: “Asa cum v-am spus,  m-am implicat ieri in subiectul respectiv, i-am adunat si i-am pus fata in fata pe domnii  consilieri, fiindca altfel nu au reusit sa se inteleaga, si au intrat pentru cinci minute la doamna prefect, cu tema lamurita. Sedinta ordinara de Consiliu Judetean se va face pe data de 26 septembrie, cu toate punctele care vor sa fie trecute pe ordinea de zi si cu alte puncte, pe care le vor propune in sedinta, pentru ca ordinea de zi se poate completa cu orice punct, dupa cum stiti.

Eu am avut o discutie cu dansii si le-am spus: << Domnilor, trebuie sa intelegeti ca lucrurile nu mai pot continua asa, indiferent ce ne place, ce nu ne place!>>. I-am cerut si domnului Nechita sa inchida declaratiile mai mult sau mai putin acide in legatura cu subiectul respectiv, ca nu face bine. Noi trebuie sa inchidem subiectul asta, sa se faca sedinta de Consiliu, sa fie momentul zero, de la care pornesc si se reglementeaza lucrurile, fiindca sunt zeci de hotarari de consiliu care trebuie luate, dupa doua luni”.

Intrebat daca pe ordinea de zi a sedintei ramane acel proiect initiat de consilierii PSD privind eliberarea din functie a vicepresedintelui CJ Ovidiu Nechita, Simionescu a spus: “Am discutat si asta, ca a trebuit sa fac pace – si pe ordinea de zi pe care o va promova domnul Nechita nu se va afla acel proiect, dar pe ceea ce vor completa consilierii in sedinta CLM, se va afla acest proiect de hotarare. PSD-ul nu a renuntat la proiectul care il vizeaza pe domnul Nechita”.

Simionescu a explicat ca motivul pentru care proiectul de hotarare privind schimbarea lui Nechita nu a fost pus de la bun inceput pe ordinea de zi tine de putin tact: “Nu pot sa-l pun pe Nechita sa faca o convocare de sedinta pe o ordine de zi in care se da el, pe el, afara!”.

De asemenea, liderul PSD a precizat de “deocamdata”, in cazul eliberarii din functie a liberalului Ovidiu Nechita, varianta PSD pentru functia de vicepresedinte CJ ramane Ionel Avram.