Simionescu: Nu i-am promis lui Petrea ca il vom schimba pe viceprimarul Danaila

2

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, neaga ca, in calitate de primvicepresedinte PSD Braila, ar fi facut vreo intelegere cu liderul UNPR local Dorin Silviu Petrea, privind schimbarea din functie a viceprimarului liberal Alexandru Danaila si inlocuirea lui cu un UNPR-ist. Simionescu s-a arata surprins de declaratiile facute presei de Petrea, privind faptul ca i-ar fi promis personal acestuia ca va face schimbarea amintita la varful Primariei in luna ianuarie, ca nu sa se mai tulbure apele acum, inainte de Sarbatori.

Simionescu a precizat astazi ca nu doar ca nu i-a promis asa ceva lui Petrea, dar nici macar nu au avut vreo discutie pe tema Primariei si a Consiliului Local Municipal: “Am discutat despre ce facem la Consiliul Judetean si cum lucram la CJ si cum facem ca acea majoritate pe care o avem impreuna cu UNPR sa poata sa rezolve problema – problema fiind, repet, aceea de a avea un vicepresedinte care sa preia atributiile de presedinte al CJ. Alte discutii pe care noi le putem face in diverse moduri tin de aspecte informale – deci nu putem noi hotari ca pe X sau pe Y de la directiile deconcentrate, de la Prefectura, de la Primarie, de la nu stiu unde ii schimbam acum, ne trezim noi sa facem lucrurile astea. Astea tin de o hotarare de partid – sau de partide, daca discutam despre alianta respectiva -, tin de un anumit tip de abordare, ca e vorba de functionari publici, ministere, restructurari, daca ele exista, etc. Noi trebuie sa intelegem ca nu mai suntem nici in anul 1995, nici in 2002 sau in 2006, lucrurile s-au schimbat, sunt reglementari, sunt chestiuni mult mai rigide, ca sa spun asa, sunt oameni care au castigat concursuri urmare a unui plan de management, a unui proiect managerial, in cazul deconcentratelor, sunt oameni care sunt alesi urmare a unei majoritati care exista la un moment dat, daca discutam despre alesi; situatii din astea, in care noi ne gandim ce ar fi, cum ar fi, cum am vrea noi, cand trebuie sa le transpui in practica, nu stau chiar asa simplu.

Nu i-am promis, nici n-a fost vreo discutie despre problema respectiva cu domnul Petrea. Eu vad din presa ca avem si alt viceprimar… Nu am avut o asemenea discutie despre domnul viceprimar Danaila, am avut o discutie despre Consiliul Judetean si despre faptul ca noi trebuie sa inchidem subiectul CJ. Nu am avut o discutie despre Primaria sau Consiliul Local al municipiului”.