Simionescu: Nu stiu daca sunt “domnul diriginte 2” la CJ, dar nu se mai putea asa!

P1080786

Presedintele executiv al PSD Braila, Aurel Simionescu, admite ca modul in care s-au desfasurat in ultimele luni sedintele Consiliului Judetean, cu scandal si circ, l-a ingrijorat atat ca om de administratie, cat si ca om politic, dat fiind ca este constient ca opinia publica invinovateste si PSD-ul pentru aceasta situatie penibila. Aurel Simionescu a declarat astazi ca in opinia sa, nu trebuie sa fie data vina pe un singur om – aluzie la presedintele CJ Braila, Viorel Mortu, caruia i se reproseaza ca nu este capabil sa conduca o sedinta de Consiliu -, ci este o vina colectiva, ce tine de lipsa de comunicare intre consilieri. Liderul PSD a mai spus ca a discutat deja cu alesii social-democrati, carora le-a cerut sa comunice mai mult cu opozitia din CJ si in plus, a participat si la cea mai recenta reuniune a plenului CJ, ca sa se asigure ca reprezentantii PSD se manifesta mai calm si astfel, exista un risc mai mic sa se lase iar cu cearta.

L-am intrebat pe Aurel Simionescu daca a fost la sedinta CJ in calitate de “domnul diriginte 2” , dat fiind ca “domnul dirginte 1” este insusi Viorel Mortu, asa cum il ironizeaza consilierii liberali.

“Domnul diriginte 2, 3, nu stiu, dar va rog sa ma credeti ca dincolo de orice altceva, sunt de prea multa vreme in administratie si tin la institutiile astea. Si modul in care se intampla lucrurile acolo nu este din vina unor oameni singulari, ci din vina lipsei de comunicare, ca eu am inteles ca ei s-au intalnit inainte, dar au discutat despre tot felul de lucruri, mai putin despre voturi… Ati vazut ce se intampla la Consiliul Local Municipal: nu ne intelegem asupra unui vot, am scos  proiectul de hotarare, ne mai gandim, mai analizam, ne mai intalnim, mai vin la mine de 2 ori, de 3 ori, de 4 ori, gasim o solutie, iar daca n-o gasim, nu se voteaza si asta e”, a spus Simionescu.

I-am sugerat seful PSD Braila sa-i dea niste lectii de administratie publica profesorului Viorel Mortu, care sa afle, astfel, ca daca un consilier cere niste lamuriri unui director de la o institutie subordonata Consiliului, iar directorul este prezent, acesta trebuie sa raspunda.

“Corect.  Nu e prima data cand am asistat la sedinta de Consiliu Judetean. Eu am mai fost in trecut si cand conducea domnul Stancu sedintele, atunci cand era vorba despre o colaborare intre CJ si Primarie, sau de impactul la buget, etc si am mai fost si la sedintele conduse de domnul Mortu, atunci cand am discutat de proiectele facute pe cofinantare”, a comentat Simionescu.