Simionescu o lasa mai moale: Primaria nu blocheaza finantarea CF Braila, doar o franeaza

cf braila

Primvicepresedintele PSD Braila, Aurel Simionescu, si-a nuantat astazi pozitia in ceea ce priveste finantarea CF Braila din bani publici. Daca imediat dupa ce s-a aflat despre acuzatiile de blat ce planeaza asupra echipei brailene, edilul-sef a declarat ca blocheaza finantarea clubului din banii municipalitatii si nu va vira transa aferenta trimestrului III pana nu se lamureste situatia, mai nou, Simionescu spune ca de fapt, nu este vorba de o blocare, ci doar de o retinere in a aloca suplimentari de fonduri.

Primarul raspunde astfel comentariilor facute ieri de presedintele PMP Braila, Viorel Botea, potrivit caruia acuzatiile de blat, care sunt cercetate si vor fi lamurite de institutiile competente, nu ar trebui sa afecteze alocarea de fonduri catre echipa de fotbal: “Domnul Botea aproape are dreptate. Noi n-am blocat finantarea, cel putin din partea Municipalitatii. Noi suntem la zi cu platile. Era vorba insa de o suplimentare, de adus din trimestrul III, din trimestrul IV in trimestrul II niste sume, astfel incat ei sa inchida anul competitional mai bine. Si eu am zis ca decat sa fac o chestiune  din aceasta, de suplimentare, mai bine astept pana se limpezesc cu lucrurile. Deci nu este vorba de a bloca, ci este vorba de a lasa lucrurile in formatul in care sunt si de a nu face eforturi suplimentare, in ce priveste finantarea CF Braila. Noi continuam sa finantam … Au fost la mine antrenor si jucatori si le-am spus foarte clar ca daca plangerea penala se indreapta impotriva lui X, Y, Z – daca o fi sa fie o plangere penala -, atunci e o problema de credibilitate; daca este o plangere care se duce catre Gloria Buzau si intamplator au picat si ei, ca au jucat si ei cu Gloria Buzau o data, este alt subiect”.

Pe de alta parte, primarul a admis ca pentru a face un blat la un meci de fotbal, nu poate fi implicata numai una dintre echipe, ci trebuie obligatoriu sa fie implicate persoane si din cealalta echipa.