Simionescu: O sa ajungem sa impunem taximetristilor sa nu mai fumeze, sa nu vorbeasca urat, sa fie imbracati corespunzator

3

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, este de acord cu consilierul judetean Nicu Nita, in ceea ce priveste unele probleme care apar in activitatea de taximetrie prestata pe raza municipiului Braila. Simionescu admite ca unii taximetristi inca mai au lipsuri si se prezinta nepotrivit in fata clientilor, cu o vestimentatie dincolo de limita bunului simt, ca fumeaza in tipul curselor, chiar daca acest lucru deranjeaza clientii, sau ca dau drumul la muzica foarte tare in masina. Edilul-sef este de parere ca teoretic, n-ar trebui sa fie nevoie ca aceste lucruri sa fie subiectul unei reglementari legale, insa admite ca practic, situatia din teren dovedeste altceva: “O sa facem si o astfel de reglementare… Vedeti, noi am ajuns sa reglementam niste lucruri de bun simt; adica mie mi se pare nelalocul lui sa facem o astfel de reglementare, ca sa nu mai fumeze, sa mearga cu geamul inchis, cu aerul conditionat deschis, sa nu vorbeasca urat, sa fie imbracati corespunzator, fiindca astea sunt niste lucruri ce tin de civilizatie… Dar probabil ca va trebui sa facem si aceste reglementari.

De exemplu, la noi, jos, la intrarea in Primarie, scrie “Accesul se face in tinuta decenta” si avem discutii cu niste personaje care considera ca in slapi si in bermude e o tinuta decenta. Puteau sa vina si in chiloti, adica in slip, ca e Dunarea aproape… Deci avem discutii cu astfel de oameni, care sunt extrem de suparati si pleaca bufnind, trantind, injurand. Sunt lucruri care fac parte dintr-o chestiune de bun simt, de civilizatie, pe care ar trebui s-o avem cu totii”.

In ceea ce priveste modul in care sunt folosite autoturismele, o parte din zi, pentru taximetrie, si o alta parte, pentru treburile personale ale soferilor (proprietarilor), Simionescu este de parere ca acest lucru nu poate fi reglementat de Primarie: “Masina este proprietate personala, pana la urma nu pot sa-i ingradesc folosirea proprietatii. In schimb, pe reglementarile actuale exista o astfel de prevedere, in sensul ca in momentul in care masina este folosita in scop personal, ea trebuie sa aiba acoperite insemnele de taxi”.