Simionescu: Pana nu recuperam prejudiciul de 63.500 ron de la Dacia Unirea, nu le mai dam niciun ban

P1070071

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, s-a intalnit ieri dupa-amiaza cu reprezentantii clubului sportiv Dacia Unirea, veniti sa ceara bani, pentru a-si putea continua activitatea. Alaturi de managerii clubului, au fost prezenti la discutii antrenorul Alin Panzaru, dar si cativa fotbalisti. Reprezentantii ACS Dacia Unirea i-au spus edilului-sef ca nu mai au fonduri pentru a putea participa la meciurile din liga si ca ar putea ajunge sa se retraga din campionat, din aceasta cauza.

Simionescu le-a amintit acestora ca un recent control al Curtii de Conturi a descoperit ca 63.500 lei din sumele alocate anul trecut de Primarie echipei de fotbal au fost cheltuite in alte scopuri decat cele precizate in contractul de finantare si ca banii aceia trebuie recuperati, inainte ca Municipalitatea sa mai ia in calcul alocarea altor sume  clubului amintit: “Eu le-am spus foarte clar pozitia mea, dar cei doi manageri au vrut sa auda si jucatorii, si antrenorul: nu se pune problema de bani, banii ii avem in buget; avem insa o problema legata de decizia Curtii de Conturi, care spune ca trebuie sa recuperez  635 milioane lei vechi de la Dacia Unirea, bani care au fost cheltuiti pentru lucruri care nu erau prevazute in contractul  de finantare. Cum suma aia este cu titlu de prejudiciu, eu trebuie s-o recuperez, iar din momentul in care am decizia Curtii de Conturi, curg si toate penalitatile aferente. Dupa ce rezolvam aceasta problema, putem sa continuam finantarea.

Numai ca partea a doua pe care le-am spus-o este ca daca Municipalitatea va continua finantarea, iar Consiliul Judetean nu o va face, ei nu vor avea sumele necesare pentru desfasurarea activitatii.

Eu sper ca intr-o luna-doua sa putem sa recuperam suma respectiva si apoi noi, Primaria, sa le dam in continuare finantarea”.