Simionescu: Pana nu se lamuresc suspiciunile de blat, nu mai dam niciun ban la CF Braila

P1060946

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, nu are de gand sa mai aprobe achitarea vreunul leu din suma alocata in acest an CF Braila, pana nu se lamureste problema legata de suspiciunile ca echipa de fotbal locala ar fi implicata in mafia pariurilor si ca ar fi trucat partida cu Gloria Buzau, disputata la inceputul lunii trecute. Edilul-sef a declarat astazi ca suma aferenta urmatoarei transe de bani care ar fi trebuit sa fie virata CF Braila din conturile Primariei va fi oprita, pana cand se stabileste clar daca acuzatiile  respective sunt intemeiate sau nu: “Eu le-am spus ca pana nu se clarifica situatia si pana nu se lamuresc intamplarile respective, noi ne oprim cu finantarea si cu discutiile, inclusiv cu ceea ce va spuneam ieri, legat de Centrul de performanta pentru copii si junior. Trebuie sa ne lamujrim cu cine facem acel centru, cine ne sunt partenerii, fiindca daca avem astfel de suspiciuni, nu este in regula.

Noi finantarea catre CF Braila o facem pe trimestre si daca nu se lamureste situatia, nu le dam banii aferenti treansei pe trimestrul urmator”.

Simionescu a mai spus ca Primaria a alocat in acest an CF Braila circa 4 miliarde lei vechi, care se platesc in transe trimestriale.

Precizam ca Federatia operatorilor europeni de pariuri sportive a nominalizat partida CF Braila – Gloria Buzau intr-un raport cu exemple privind cele mai evidente cazuri de meciuri trucate. Aceste acuzatii forumulate oficial au pus pe jar autoritatile brailene, mai ales ca au aparut intr-o perioada in care conducerea CF Braila cere insistent autoritatilor locale finantare din bani publici, pentru a se evita desfiintarea clubului.