Simionescu, pentru Canciu: Inceputul de an scolar e mai important decat sesiunea de toamna a Bacalaureatului

P1070348

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, nu considera de bun augur faptul ca de o saptamana, de cand a fost instalat in functie, noul inspector scolar general al judetului, Catalin Canciu, nu a gasit cateva zeci de minute in care sa discute cu reprezentantii Municipalitatii despre pregatirea pentru inceperea noului an scolar. Simionescu admite ca organizarea sesiunii de toamna a Bacalaureatului – invocata ca scuza de Catalin Canciu – este un eveniment important pentru conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), insa este de parere ca inceputul de an scolar si rezolvarea tuturor problemelor din scoli pana pe 15 septembrie sunt cele mai importante, la acest moment, dat fiind ca afecteaza zeci de mii de elevi, profesori si parinti: ”Din punctul meu de vedere, inceputul de an scolar este mai important decat sesiunea de toamna a Bacalaureatului. Discutam numai despre numarul de elevi: cati copii avem in Bacalaurat in sesiunea  de toamna, si cati copii incep scoala. Si de aici incolo, socotiti dvs care este mai importanta.

Eu nu zic ca Bacalaureatul nu este important, sa ne intelegem foarte bine! Aici este vorba de orgoliul judetului Braila, care a avut intotdeauna rezultate foarte bune, dar din perspectiva aceasta, noi nu discutam despre ultima saptamana, discutam despre perioada verii, in care lucrurile nu au mai curs cum au curs in anul anterior, privind consultarea Primarie – ISJ, indiferent cine a fost inspector scolar general. Eu am discutat cu toti inspectorii scolari generali de pana acum, nu am o retinere legata de un inspector scolar general sau altul, pentru ca nu este scoala mea sau a inspectorului scolar general, ci este scoala Brailei”.

Edilul-sef a precizat ca in utima saptamana, de cand Canciu este oficial seful ISJ, nu a venit nici el, dar nici altcineva  de la Inspectoratul Scolar sa discute cu Primaria despre pregatirile pentru inceperea anului scolar si despre ce se poate face, pentru ca lucrarile de reparatii si ingienizare sa fie finalizate cat mai repede – mai ales ca Municipalitatea este cea care investeste in cladirile respective: “Eu nu am orgolii de genul asta, sa vina cineva de la ISJ sau sa ma duc eu; era vorba despre a discuta despre scoli, pentru ca incepe noul an scolar”.