SIMIONESCU: PNL N-A INVATAT NIMIC DIN CAMPANIILE TRECUTE, A VENIT TOT CU ACUZATII DE GENUL “CARACATITA ROSIE” SI “KREMLINUL”, CU CARE A PIERDUT MAI MULTE ALEGERI

Seful campaniei electorale PSD Braila, Aurel Simionescu, a enumerat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, cativa dintre factorii care au influentat in mod negativ rezultatele obtinute la alegerile parlamenare de principalul adversar al social-democratilor, PNL. Intrebat de presa care crede ca au fost punctele slabe ale liberalilor, care i-au facut pe acestia sa obtina un scor care a fost mai putin de jumatate din cel al PSD Braila, Simionescu a spus ca au fost mai multi factori.

Prima problema, in opinia liderului PSD, este aceea ca liberalii n-au reusit sa fie o echipa: “Noi am fost intotdeauna o echipa; ei n-au reusit sa fie o echipa, din varii motive care… ma rog… sunt interne, ale dumnealor. In momentul in care cineva se duce si spune <<Votati-ma pe mine la Senat, la Camera Deputatilor nu conteaza, dar pe mine, la Senat!>>, iar altcineva  se duce si spune <<Votati-ma pe mine, la deputati, lasati-i pe aia de la Senat!>>, semnalele care se transmit oamenilor nu sunt cele care trebuie sa fie”.

Pe de alta parte, Simionescu a vorbit si despre modul in care s-au desemnat candidatii PNL, contestat chiar de catre unii liberali: “Faptul ca la un moment dat au votat o lista si la final, lucrurile au fost cu totul si cu totul altfel, iarasi, a generat o stare de nemultumire, din acest punct de vedere. Toate astea se aduna. Dincolo de ele, a fost imaginea de la centru si imaginea de la alegerile locale. Deci infrangerea de la alegerile locale – in mod deosebit pe municipiu -, a continuat sa se reflecte in ceea ce s-a intamplat la alegerile nationale”.

Mai mult, Simionescu este de parere ca nici mesajele liberalilor in campanie nu au fost deloc inspirate, dat fiind ca acestia au venit cu aceleasi chestiuni rasuflate, cum ar fi „comunistii”, „caracatita rosie”, „Kremlinul” – atacuri folosite, in diferite forme, de ani de zile, in campanie si care niciodata n-au functionat la Braila, dovada de PSD a castigat, de fiecare data: “N-am invatat ca de ani de zile, injuram PSD-ul la Braila si de ani de zile, PSD-ul a castigat la Braila. N-am invatat ca de la <<caracatita rosie>> si de la alte minuni, ne-am dus la <<Kremlin>> si la alte chestiuni, lucruri care nu-i intereseaza pe oameni. Pe oameni ii intereseaza daca lor li se intampla ceva de bine.

Au fost frustari ale noastre, suparari ale noastre, a fost dorinta de rabufnire a unora din colegii nostri, le-am zis <<Nu, noi ne ocupam de treburile noastre, facem ce credem noi ca este bine sa facem>> si lucrurile au ramas in stadiul asta. Dar eu va spun ca au fost nemultumiri ale colegilor nostri, au fost suparari ale colegilor nostri, ale noastre, ale tuturor”.

In acest context, liderul PSD le-a recomandat liberalilor sa-si schimbe strategul de campanie, fiindca este evident ca cel pe care l-au folosit pana acum nu i-a ajutat prea mult.