Simionescu: Probabil ca din toamna o sa reluam discutia despre Zona metropolitana Braila-Galati, cu noii alesi locali

P1070525

Primarul Brailei, social-democratul Aurel Simionescu, a declarat astazi ca PSD, prin noii sai reprezentanti din administratia locala, va incerca din nou o colaborare cu Galatiul, mai ales ca dupa alegerile locale din 5 iunie, si municipiul vecin va fi condus tot de un social-democrat. Simionescu este insa destul de rezervat in privinta sanselor de succes in ceea ce priveste realizarea proiectului Zonei metropolitane Braila-Galati, dupa mai multe experiente care i-au lasat un gust amar, cand sefii administratiei galatene de diverse culori politice declarau public sa sunt gata sa colaboreze, dar practic, blocau orice demers concret in acest sens: “La noi, colaborarea cu Galatiul este exceptionala, pana cand trebuie sa facem ceva. Fara gluma, am avut intotdeauna o colaborare umana, sa spunem asa, foarte buna, pana cand a trebuit sa facem ceva impreuna. In momentul in care a trebuit sa facem ceva impreuna, prietenii nostri galateni au gasit un altceva, sau s-au dat deoparte, cand a fost vorba de a sprijini acel proiect. Cel mai vizibil este in povestea cu podul si cu tunelul, dar cand am inceput noi sa facem o asociere pe proiecte in anul 2013, eu am propus 4 proiecte si am spus sa facem podul, drumul expres Braila- Galati, drumul expres spre Drajna si Delta Dunarii. Erau lucruri votate, regasite in lege, regasite in Masterplan. Toata lumea a fost de acord cu aceste lucruri, ele vizau Braila, Galatiul si Tulcea, deci toata lumea avea un interes. Si toata lumea a fost de acord, pana cand la nivelul Galatiului, avand in vedere ca era initiativa Brailei, s-a ajuns la <<lasati, sa le analizam mai bine>> si le-am analizat pana cand nu s-au mai intamplat. Acum se reia ideea zonei metropolitane – cat de puternici am fi noi, daca am fi, cat de puternici suntem noi, al doilea centru urban dupa Bucuresti, lucruri pe care le stim de foarte multi ani. Eu am avut deja o prima discutie la Galati, dar o sa vedem cum se vor intampla lucrurile, sa se aseze lumea pe functii si probabil incepand din toamna o sa reluam toata aceasta discutie, toate aceste demersuri”.

Simionescu a mai comentat ca poate ca tot ce s-a facut pana acum nu a reusit, pentru ca inca nu venise timpul Zonei metropolitane Braila- Galati: “Poate ca nu venise momentul, stiu eu, ca incepi sa crezi ca sunt niste etape in care ti se intampla anumite lucruri…”.

Amintim ca in discutiile cu noile autoritati galatene, cel ce va reprezenta Municipalitatea braileana va fi primarul ales Marian Dragomir (PSD).