SIMIONESCU: PROBABIL CA SI ANUL ASTA NE VOM LOVI DE ACELEASI PROBLEME IN FINANTAREA SPORTULUI CA SI IN ANII TRECUTI

Presedintele executiv al PSD Braila, Aurel Simionescu, se teme ca problemele financiare care au afectat in trecut cluburile sportive locale, din cauza blocarii finantarilor din partea Consiliului Local Municipal, s-ar putea repeta in acest an. Simionescu a explicat ca dincolo de “bunavointa” CJ si CLM de a aloca diverse sume sportului local, legislatia din domeniu inca este confuza si totul ramane la interpetarea unor oameni din institutii de control, ajungandu-se astfel ca persoane diferite din aceeasi institutie sa dea intepretari diferite la aceeasi speta – referirea fiind la inspectorii Curtii de Conturi.

Ca atare, Aurel Simionescu spune ca nu este deloc exclus sa se repete experientele neplacute din anii trecuti, cand Curtea de Conturi a considerat nelegal modul in care Primaria a finantat sportul local si pana la lamurirea situatiei, s-a blocat luni de zile alocarea fondurilor in acest domeniu: “Sa dea Dumnezeu sa nu fie cum zic eu, dar si anul acesta ne vom lovi de aceeasi situatie a modului in care se finanteaza activitatea sportiva. Nu neaparat la handbal, ca nu numai handbalul il finanteaza si CJ, si Primaria. Pentru ca Legea 69, legea sportului, asa cum a fost ea modificata, in continuare este confuza. In continuare in sport avem finantari de toate felurile si interpretari de toate felurile pe acelasi tip de finantare – vorbesc de nivelul national, nu neaparat despre Braila. In continuare lumea se intreaba cum este posibil ca o echipa dintr-un orasel oarecare din tara asta sa primeasca finantare mai mare decat poate finanta municipiul Braila, fiind vorba de acelasi sport si de acelasi nivel de reprezentare”.

Simionescu sustine ca s-au facut numeroase demersuri la nivel central pentru clarificarea legislatiei si departajarea sportului de performanta de cel de masa, in privinta finantarii, insa deocamdata nu s-a intamplat nimic.