Simionescu: PSD nu a facut niciun sondaj cu candidatii la Primarie. Asteptam sondajul PNL

P1070261

Edilul-sef al Brailei, Aurel Simionescu (PSD), este amuzat de declaratiile liderului PNTCD local Gheorghe Chiru, care sustinea ca PSD a facut recent un sondaj de opinie cu potentiali candidati la Primaria municipiului, iar Simionescu ar fi iesit de departe pe locul I in top, cu peste 30 de procente. Primarul declara ca PSD nu a facut niciun sondaj de opinie pe aceasta tema si nici nu va face in acest an, ci asteapta sa vada rezultatele sondajului pe care il fac liberalii: “PSD-ul n-a facut niciun sondaj si cel putin o perioada, adica anul asta, nici n-o sa faca. Eu v-am mai spus ca noi asteptam sondajul pe care colegii nostri de la PNL il fac si o sa vedem care este rezultatul lor”.

Intrebat daca are incredere in procentele date candidatilor social-democrati de un un sondaj platit de liberali, Simionescu a explicat ca daca tot dai bani, normal ar fi sa iti doresti sa obtii o radiografie corecta a realitatii din teren, ca sa stii ce ai de facut, si nu sa te inseli singur ca totul este bine: “Nu-i nicio problema ca il platesc ei, ideea este sa vedem rezultatul. Daca vrem sa ne inselam unii pe altii, putem sa ne facem sondaje din birou si gata, dar nu asta este ideea. Noi, cand am mai facut aceste sondaje, le-am facut cu tinerii nostri, le-am facut  in municipiul Braila pe un numar de peste 3.000 personae – sondajul national se face, de regula, pe circa 1.300 de persoane, asta este esantionul de nivel national. Noi am vrut insa sa avem o marja de eroare cat mai mica”.

Liderul PSD local nu-si face griji nici legat de faptul ca liberalii vor dori sa tina secrete rezultatele sondajului, daca tot au dat bani pe el, Simionescu precizand ca niciodata, in trecut, astfel de date nu au ramas confidentiale, ci intotdeauna au ajuns la cunostinta adversarilor politici, pe diverse cai.