Simionescu: PSD nu-si propune sa-l schimbe pe viceprimarul Danaila

P1070953

Daca la Consiliul Judetean Braila se fac jocurile pentru ca lunea viitoare, vicepresedintele Ovidiu Nechita (PNL) sa fie schimbat din functie si sa se formeze o alta  majoritate, la Primarie, cel putin deocamdata, viceprimarul liberal Alexandru Danaila este in siguranta.

Primvicepresedintele PSD Braila, primarul Aurel Simionescu, ne-a declarat astazi ca social-democratii nu si-au propus, pentru perioada urmatoare, schimbarea din functie a lui Danaila (foto): “Nu ne-am propus sa-l schimbam pe domnul Danaila. Dansul este deocamdata viceprimar, am pornit impreuna la lucru si o sa vedem in ce masura, politic, se va discuta altceva; dar deocamdata, nu s-a pus aceasta problema”.

Simionescu nu a dorit sa comenteze situatia de la CJ, unde se pune problema despre schimbarea lui Nechita, dupa ce mai multi consilieri au initiat un proiect de hotarare prin care solicita acest lucru.

Intrebat daca, potrivit legii, un vicepresedinte de consiliu judetean  sau un viceprimar pot fi schimbati din functie  daca nu au facut greseli grave in activitatea lor, Simionescu a explicat: “Dupa modificarile care au fost facute la Legea administratiei locale, aceasta prevede ca atunci cand se pune problema schimbarii unui vicepresedinte sau unui viceprimar, nu trebuie o motivatie anume de natura profesionala, ci se poate face pur si simplu pentru ca situatia politica se schimba, sau partidul lor le retrage sprijinul politic, etc”.