Simionescu: Sala Cinematografului “Central”, daca ar fi reabilitata, ar fi excelenta pentru manifestari culturale

poza-cinemacentralbraila

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, declara ca Municipalitatea a incercat in numeroase randuri preluarea Cinematografului “Central” in administrarea sa, insa Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor “Romania Film” nu a fost dispusa pana acum sa renunte la el, desi de ani de zile acesta este inchis si se afla intr-o stare avansata de degradare. Edilul-sef a precizat ca mai nou, conducerea “Romania Film” a anuntat Primaria ca ar fi de acord sa predea cinematograful catre autoritatile locale, insa acestea trebuie sa garanteze ca va fi pastrata actuala destinatie. Simionescu a spus, ironic, ca “sa pastrezi actuala destinatie” inseamna sa tii cinematograful sub lacat si sa il lasi in paragina, ceea ce nu este dispus sa faca: „Cinematografele sunt la <<Romania Film>>, dar acestea nu mai sunt cinematografe de multa vreme si <<Romania Film>>  pana acum a zis ca nu ni le da, iar acum zice <<Da, vi le putem da, dar trebuie sa le mentineti functionalitatea actuala>>.  Si intreb si eu: care este functionalitatea actuala a cinematografelor <<Pescarus>> sau <<Unirea>>?

E o chestiune nationala, nu e numai la Braila. Noi ne-am manifestat intentia de a prelua Cinematograful <<Central>>, care este in zona centrala si care ar putea fi reabilitat. Sala aceea are 800 de locuri si daca ar fi reabilitata, ar fi o sala foarte buna de spectacole, de manifestari culturale la nivelul municipiului”.

Simionescu este convins ca de fapt, cei de la Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor “Romania Film” au refuzat ani la rand sa dea cinematografele catre autoritatile locale, pentru ca diverse persoane din cadrul regiei ar fi ramas fara obiectul muncii si deci, fara un salariu.