Simionescu si Anghelescu – mandate de arestare pentru 30 de zile

P1080345

Tribunalul Galati a decis in aceasta seara: mandate de arestare de 30 de zile pentru primarul Brailei, Aurel Simionescu (foto) si consilierului sau (fost director executiv al Directiei Finantelor Publice Locale din cadrul Primariei) Stoica Anghelescu. Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Galati.
Cei doi au fost ridicati ieri de catre procurorii DNA si au fost dusi la audieri, fiind acuzati de abuz in serviciu si schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene. Este vorba despre o cauza penala ce priveste proiectul de reabilitare/modernizare a bulevardului Dorobantilor, derulat prin Programului Operational Regional. Mai exact, procurorii DNA sustin ca <<in cursul anului 2010, inculpatul Simionescu Aurel Gabriel, in calitate de ordonator principal de credite si responsabil de controlul financiar preventiv, beneficiind de sprijinul inculpatului Anghelescu Stoica, in calitate de director executiv al Directiei Finantelor Publice Locale din cadrul Primariei municipiului Braila, a schimbat, cu intentie, fara respectarea prevederilor legale, destinatia sumei de 2.642.179,91 lei, ce reprezinta o parte din cei 15.703.464 lei primiti ca prima transa de prefinantare din fonduri europene, in cadrul proiectului mentionat mai sus. Aceasta suma de bani a fost folosita in alte scopuri decat pentru cheltuieli eligibile in cadrul proiectului respectiv („Invatamant”, „Locuinte, servicii dezvoltare publica” etc.)>>.

De asemenea, procurorii DNA mai spun ca <<prin actiunile inculpatilor Simionescu Aurel Gabriel si Anghelescu Stoica a fost produs Primariei Braila un prejudiciu de 39.829.735,31 lei, din care 24.985.162,27 lei reprezentand finantare nerambursabila primita de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei in cadrul Fondului European de Dezvoltare Regionala si 14.844.572,66 lei prejudiciu adus bugetului local al municipiului Braila>>.