Simionescu spune ca atacurile dure ale lui Danut Mihai la adresa PSD erodeaza prietenia dintre ei

P1090735

Liderii social-democrati braileni Aurel Simionescu si Ion Rotaru nu sunt foarte dornici sa raspunda pozitiv dorintei exprimate de conservatorul Danut Mihai de a ramane prieteni, dincolo de criticile reciproce din plan politic. Mihai considera ca indiferent de disputele pe teme politice si de cuvintele mai dure folosite de unul sau altul, trebuie sa conteze mai mult faptul ca se cunosc de zeci de ani si ca au fost amici atata timp.

Intrebat daca este de parere ca dupa replicile acide schimbate cu senatorul Mihai in ultima perioada, mai poate ramane prieten cu acesta, senatorul Ion Rotaru a dat un raspuns care nu spune nici “nu”, nici “da”: “Nu trebuie dusa in planul personal chestiunea asta. Pana la urma, a face politica inseamna a avea o anumita atitudine fata de o problema, fata de o ideologie, fata de un program si nu trebuie dusa in plan personal si transformata in altceva”.

In ceea ce-l priveste, primvicepresedintele PSD Braila Aurel Simionescu a comentat: “Eu cred ca aceste atitudini erodeaza un anumit tip de relatii, indiferent cat am vrea noi sa nu recunoastem acest lucru. Una este problema politica  – si e treaba fiecaruia – si alta este amestecul in alte treburi, care nu tin de politica. Fiecare trebuie sa-si vada de drumul lui, de partidul lui, de modul in care intelege sa faca politica, pentru ca a ne uita la gunoiul din ochiul altuia, dar sa nu vedem barna din ochiul nostru e o treaba care n-a dat rezultate niciodata… “.