Simionescu: Stancu nu se va implica in campania electorala

aa67

Primvicepresedintele PSD Braila, Aurel Simionescu, a declarat astazi ca desi seful PSD local Gheorghe Bunea Stancu, precum si colegul lor Florin Mija nu se mai afla in arest la domiciliu, ci au fost lasati in libertate, cei doi nu se vor implica in activitatile de campanie electorala si nici in cele politice, in general. Simionescu a explicat ca impunerea instantei a fost ca cei doi sa nu participe la adunari publice si atunci, este preferabil ca acestia sa se abtina de la orice tip de actiuni care ar putea fi interpretate  in defavoarea lor: “Domnul Stancu nu are nicio legatura cu campania, pentru ca dupa cum ati vazut, constrangerile pe care le au dumnealor nu le permit sa participe la actiuni publice, deci campania noastra pentru alegerile prezidentiale va merge inainte ca si pana acum.

Eu nu stiu sa dau amanunte despre prevederea respectiva din decizia instantei, dar cel putin deocamdata cred ca este destul de riscant, pentru ca oricand poti  sa apreciezi ca daca se duce unul dintre ei la piata si acolo se intalneste cu un grup de alegatori care oricum sar pe noi cand ne vad, atunci lucrurile pot fi interpretate. Sau daca atunci este echipa de la PNL care face campanie acolo, in piata, iarasi poate sa se interpeteze. O sa mai discutam, o sa vedem ce zice si domnul Stancu, dar in momentul de fata, constructia noastra de campanie trebuie sa urmeze ceea ce era prevazut”.

Amintim ca presedintele suspendat al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, precum si vicepresedintele suspendat al CJ, Florin Mija, au fost la eliberati ieri sub control judiciar de catre Curtea de Apel Galati, printr-o hotarare definitiva. Cei doi au insa obligatia sa nu se deplaseze la sediul CJ si sa nu-si exercite atributiile de conducere, sa nu participe la adunari publice, la manifestari sportive sau culturale si sa nu paraseasca judetul Braila decat cu acordul instantei.