Simionescu: Stiam de candidatura lui Marian Ion, de o luna de zile bazaie ca vrea sa candideze

P1100851

Primarul Brailei, Aurel Simionescu (PSD)  a declarat astazi ca stie de circa o luna de zile de intentia arhitectului sef al municipiului, Marian Ion – aflat acum in perioada de preaviz, dupa ce si-a depus demisia -,  de a candida ca independent pentru functia de edil-sef. Simionescu spune ca  i-a aratat lui Marian Ion ce spun sondajele, pentru ca acesta sa stie in ce se baga, iar arhitectul a decis ca va intra totusi in cursa electorala, fiind optimist in privinta sanselor sale de a castiga: “Stiam de la el, a venit si mi-a spus, ca de o luna de zile bazaie ca vrea sa candideze. Eu i-am spus ca OK, poate sa candideze, dar i-am aratat sondajele si cifrele si i-am spus sa le vada; nu i-am spus ca poate, ca nu poate, ca are sau n-are succes, doar i-am aratat niste cifre, ca stie si el sa le citeasca. Dar ma rog, mai sunt 2 luni de zile pana la alegeri… El este foarte optimist”.

Cat despre faptul ca in Braila au fost date publicitatii in ultima vreme tot felul de sondaje, mai mult sau mai putin profesioniste, facute de diverse partide, edilul-sef a comentat: “Sondajele sunt sondaje si trebuie privite cu retinerea respectiva;  si eu le privesc cu aceeasi retinere, dar cand sunt la 0,… %, mi-e greu sa cred ca in 2 luni voi ajunge la 30%. Din punctul meu de vedere, cel care va castiga Primaria va trebui sa fie la circa 30%”.

Intrebat daca i se pare ca Marian Ion are calitatile necesare pentru a fi primar, Aurel Simionescu a spus: ”El stie niste lucruri, de relationat cu oamenii – sa ma rog, macar cu o anumita categorie de oameni, relationeaza,  pentru ca da autorizatii, iar restul, pe partea de administratie, e dificil de spus…”.