Simionescu sustine ca nu stie exact despre ce este vorba in cazul concesiunii cercetate de DNA

P1070201

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, este foarte reticent in a comenta faptul ca subordonatul sau, directorul Finantelor Publice Locale, Stoica Anghelescu, a fost chemat la DNA pentru a fi audiat inte-un dosar ce priveste concesionarea de catre Primarie, catre firma “Hercules”, a unor terenuri in suprafata de circa 7 ha in zona Vadul Ghecetului. Intrebat astazi in legatura cu audierea lui Anghelescu la DNA, Simionescu a declarat: ”Nu am ce sa va spun. A fost la DNA, dar eu n-am discutat cu dumnealui, pentru ca lucrurile sunt de o anumita confidentialitate si nu poate sa-mi spuna mie ce-a vorbit acolo, ce-a declarat. A fost solicitat sa dea o declaratie, am inteles ca este vorba de situatia unor concesiuni la care noi suntem in curs de anularea lor”.

Intrebat daca se asteapta sa fie chemat si el la DNA pentru a da detalii despre subiectul in cauza, Simionescu a spus: “Detaliile nu sunt la mine, la mine este partea de deasupra”.

Nici cand a fost vorba despre a da lamuriri legate de subiectul concesiunii, primarul n-a fost mai vorbaret, iar varianta sa pentru presa este ca  nici nu stie exact ce voia sa construiasca firma “Hercules”, pe terenul a carei concesionare este in atentia DNA…

“Este o concesiune care va fi anulata, dar nu este singura. La modul general, noi organizam, la solicitarea unor firme, cetateni, etc, concesiuni prin licitatie. Acolo, in documente, se spune asa: <<concesionam pentru un obiectiv economic>>, <<pentru constructia unor locuinte>> si in contract scrie ca in termen de 6 luni, 1 an, va obtine autorizatie de constructie, in termen de 2 ani va construi – sunt niste conditii. Constarea mea, dar si constatarea Curtii de Conturi, este ca exista situatii – si nu putine – in care oamenii liciteaza, se duc la licitatie, castiga, platesc redeventa pe care si-au asumat-o, dar nu construiesc acolo ceea ce s-au angajat. Asta se intampla si pe Legea 15, unde noi am inceput sa anulam o serie de contracte, pentru ca din 2007-2008, de cand s-au dat terenurile, nu s-a construit nimic. Asa este si cazul respectiv, cercetat de DNA. S-a licitat, s-a dorit sa se faca ceva, am zis sa fie bine, sa fie acolo un obiectiv economic, sa fie salarii, oameni angajati. Nu stiu ce voiau sa faca exact, ca n-am detaliat, dar au vrut sa faca ceva in legatura cu portul, pentru ca era aproape. Si nu s-a facut din varii motive. Concesiunea s-a facut in 2013, daca nu ma insel. Suntem intr-o procedura de anulare acum, dar cred ca avem 10 sau 12 astfel de situatii in care comisia care s-a dus la fata locului a facut propuneri pentru anularea concesiunii”.