Simionescu: Trebuie sa gasim o solutie pentru deszapezire cu prietenii nostri, primarii

iarna 167

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, declara ca in cazul unor ninsori abundente in urmatoarea luna si jumatate, se va reusi deszapezirea drumurilor judetene mobilizand utilajele existente la primariile din localitatile din zona afectata. Simionescu admite ca nu va fi usor, insa crede ca a apela la ajutorul primariilor, contracost, este o solutie acceptabila, pana cand Consiliul Judetean Braila va finaliza licitatia pentru incredintarea serviciului de deszapezire pe drumurile judetene.

Pe de alta parte, edilul-sef nu se arata impresionat de prognozele prapastioase facute de americani, potrivit carora urmeaza o iarna foarte grea in Romania: ”Eu va aduc aminte ca si iarna trecuta s-a anuntat ca o sa fie una extraordinar de grea si in afara acelui episod mai difiil, de care stie toata umea, nu am mai avut cine stie ce probleme cu vremea. Ma uit si eu pe prognoze si cel putin pana la sfarsitul lui noiembrie nu arata ceva deosebit; dar prognozele acestea sunt mereu actualizate, mereu apare altceva. Am avut o discutie si la Consiliul Judetean, pentru ca trebuie sa gasim o solutie pentru asigurarea deszapezirii si cu prietenii nostri, primarii din localitatile care sunt pe drumurile judetene. Avem de vazut utilajele care lucreaza pe drumurile comunale, pe care le au contractate primariile, inclusiv utilajele noastre, ale muncipiului, pentru ca, la nevoie, pot sa ma duc pana la Cazasu, pe partea de drum judetean, cu o decontare a sumelor respective. Deci nu putem sa ramanem neacoperiti pe acest sector, pana se finalizeaza licitatia la CJ. O sa discutam cu primarii, fiindca noi oricum ne tot intalnim acum pe linie politica, pentru campania electorala si mai vorbim si de partea administrativa”.

Simionescu admite ca un utilaj de deszapezire sau maximum doua, de fiecare primarie – asa cum au localitatile acum – nu este mult, insa spune ca adunate, acestea pot face treaba buna pe drumurile judetene: ”Pana la urma, un utilaj inmultit cu 40 de comune inseamna 40 de utilaje. Trebuie sa gasim o solutie. Nu stiu daca pentru ei prioritar este sa desfunde drumurile comunale si abia apoi pe cel judetean, pentru ca daca deschid drumurile comunale si nu au oamenii cum sa ajunga la Salvare, ce fac? Lucrurile trebuie vazute intr-o perspectiva mai larga”.