Simionescu: In turul II, sunt circa 40.000 de voturi care au ramas “la bataie”

2a

Primvicepresedintele PSD Braila, Aurel Simionescu, a declarat astazi ca batalia electorala, pana la turul II al alegerilor prezidentiale, se va da, la nivel judetean, pe cele circa 40.000 de voturi care au fost obtinute de alti candidati decat Victor Ponta si Klaus Iohannis. Simionescu a precizat ca desi sustinatorii contracandidatilor lui Ponta au apelat la “mizerii” in campania electorala de dinainte de turul I, PSD nu va juca murdar: “Sunt un numar de circa 40.000 de voturi care au ramas <<la bataie>>, ca sa zic asa, deci fata de 150.573 de voturi exprimate, in afara de voturile domnului Ponta si ale domnului Iohannis, mai raman circa 40.000 care au fost exprimate pentru ceilalti competitori si care vor face obiectul demersului nostru, in vederea celui de-al doilea tur de scrutin.

Noi, PSD, nu am avut o campanie negativa in turul I si nici in turul II nu vom avea o campanie negativa; vom spune cat de bine este sa fie votat Victor Ponta, ce inseamna alegerea domnului Victor Ponta ca presedinte al Romaniei – restul, legat de mizeriile care au fost aruncate pe piata, raman in sarcina celor care cred ca in felul acesta vor castiga alegerile”.

Simionescu a mai explicat ca organizatia locala PSD nu se va preocupa de incheierea unor  posibile aliante judetene in vederea turului II, dat fiind ca acestea se stabilesc la nivel central. In plus, liderul PSD nu este convins ca daca un candidat care a iesit din cursa cere alegatorilor sai sa voteze cu cineva, acestia se vor conforma in bloc: “O sa discutam, dar aliantele acestea se fac eventual la nivel central. In plus, spre exemplu, la nivelul judetului Braila avem circa 523 de votanti ai domnului Kelemen Hunor. Eu nu cred ca daca de la nivel national domnul Hunor spune: <<Votati Victor Ponta!>>, acesti 523 de braileni vor face asa. Poate ca da, poate ca nu. Dar eu nu cred ca indemnul respectiv ii va convinge. Daca e vorba de aliante, mergem pe nivel national, daca e vorba de convingerea oamenilor, mergem pe mana noastra”.