Simionescu: Va trebui sa luam si masura plangerii penale impotriva lui Nechita, pana la urma

AUREL-SIMIONESCU-21-1024x654

Primvicepresedintele PSD Braila,  Aurel Simionescu, nu considera ca refuzul consilierilor  judeteni social-democrati de a mai participa la sedintele extraordinare ale CJ sunt o solutie pentru rezolvarea crizei administrative din Consiliu. Pe de alta parte, in contextul in care legea nu prevede sanctiuni pentru presedintele de Consiliu care nu convoaca sedinta ordinara in fiecare luna, asa cum cere legea, Simionescu a explicat ca aceasta nu prevede sanctiuni nici pentru consilierii care lipsesc de la sedinte: “Nu exista o sanctiune de tipul acesta in lege, exista doar neplata indemnizatiei respective si daca o persoana lipseste mai mult de  3 sedinte nemotivat, nu mai este consilier, isi pierde aceasta calitate. Dar toate aceste reglementari sunt legate de sedintele ordinare, nu de cele extraordinare. Sedintele ordinare sunt sigurele obligatorii, ca sa spunem asa, pentru ca asa se prevede in lege, ca in fiecare luna sa se tina sedinta ordinara. Doar in cazuri deosebite de pot tine sedinte extraordinare, sau sedinte de indata”.

Liderul PSD spune insa ca de saptamana viitoare, dupa alegeri, conducerea PSD locala se va concentra asupra gasirii unei solutii transante in problema CJ Braila si nu asupra unor noi modalitati de boicotare reciproca, intre putere si opozitie. Pe de alta parte, Simionescu a declarat ca jocul pe care il face vicepresedintele CJ Ovidiu Nechita (PNL), refuzand sistematic sa convoace sedinta ordinara este periculos si pentru institutie, dar si pentru el, personal, pentru ca poate fi acuzat de abuz in serviciu: “Eu va spun ca jocul asta este unul periculos, el nu mai poate  sa continue, pentru ca pana la urma, este abuz in functie. Sunt multe lucruri discutabile, se pot rostogoli problemele acestea, prejudiciile, ca efect al faptului ca nu se tin sedinte ordinare, in care sa se aprobe niste proiecte de hotarare si evident, sa semneze cineva si documente care sunt necesare unor oameni, autorizatii de constructie, autorizatii de functionare, etc . Dar ideea este ca aceste sedinte ordinare trebuie sa se intample lunar si toata lumea trebuie sa inteleaga ca avem nevoie de ele, ca sa intram intr-o normalitate”.

Intrebat daca  PSD-ul ia in calcul posibilitatea de a-i face lui Nechita o plangere penala, in cazul in care acesta nu convoaca nici in luna noiembrie sedinta ordinara CJ, Simionescu a spus: “Va trebui sa luam si o astfel de masura pana la urma, pentru ca lucrurile trebuie asezate, altfel vom avea probleme; si dincolo de chestiunile personale, e vorba despre problemele institutiei, ca atare”.