Simionescu: Am vazut un mare apetit legat de bani europeni, la candidati. In 2016 nu se va accesa insa niciun leu din astfel de finantari

SIMIONESCU22

Edilul sef al Brailei, Aurel Simionescu (PSD), le sugereaza candidatilor la Primaria municipiului sa nu se mai lanseze in promisiuni cu privire la realizarea a tot felul de proiecte de mare anvergura pe partea de infrastructura, indicand ca sursa de finantare fondurile europene, fiindca aceste fonduri  nu se pot accesa oricand si pentru orice. Aurel Simionescu a precizat ca in acest an nu se va obtine niciun leu din finantari europene, asa cum nici in 2014 si 2015 nu s-a accesat nicio finantare de acest tip, pentru proiecte de infrastructura: „Candidatii care au propuneri trebuie sa vada foarte bine cum se pot realiza efectiv aceste propuneri, pentru ca am vazut un foarte mare apetit legat de bani europeni. Hai sa ne lamurim bine: suntem in anul 2016, in care nu vom accesa niciun ban european. Exercitiul bugetar al Uniunii Europene este pe perioada 2014 – 2020. Au trecut 2014, 2015, o sa treaca si 2016. Deci trec trei ani si nu s-a accesat niciun ban european”.

Primarul a explicat ca motivul pentru care nu s-au putut  obtine acesti bani a fost legat de faptul ca inca nu au fost lansate ghidurile in baza carora se pot accesa fondurile europene pentru proiecte de infrastructura: „Probabil nici 2017 nu va fi un an foarte absorbant pentru ca noi, in momentul in care apar ghidurile acestea, ar trebui sa facem niste proiecte, pe care dupa aceea sa le licitam. E o intreaga procedura… Iar absorbtia de bani incepe in momentul in care se fac efectiv plati. Ori platile se fac dupa ce se fac lucrari, care se fac dupa ce se fac licitatii, etc. Eu stiu ca e frumos sa spui ca faci, dar realitatea e ca lucrurile nu curg intr-un format din asta lejer ca, gata, de maine avem pe mana un sac de bani europeni…”.